Moderni 'cafe racer'

Aktualno, Novosti

Triumph je na salonu motociklov v Milanu največ pozornosti požel z novim cruiserjem Rocket III, poleg njega pa je predstavil tudi model bonneville 900 thruxton. Motocikel je izjemno klasično oblikovan in se zgleduje po angleških…

Triumph je na salonu motociklov v Milanu največ pozornosti požel z novim cruiserjem Rocket III, poleg njega pa je predstavil tudi model bonneville 900 thruxton. Motocikel je izjemno klasično oblikovan in se zgleduje po angleških tako imenovanih ‘cafe racerjih’ izpred 40 let.

 

V Veliki Britaniji so fantje v šestdesetih letih predelovali svoje motocikle in z njimi dirkali. Sedeli so v baru, neko dekle pa je izbralo glasbo iz juke-boxa. Fantje so se zapodili proti svojim motociklom in oddrveli do prvega križišča in nazaj, tisti ki je bil prvi nazaj pa je lahko plesal z dekletom. Od tod ime ‘cafe racer’. Novi triumph bonneville 900 thruxton se tako ponaša z nizkim krmilom, precej zadaj nameščenimi stopalkami za voznika, samo enim in dirkalno oblikovanim sedežem in z značilno izpušno cevjo. Za pogon skrbi dvovaljni pogonski agregat večje prostornine (865 kubičnih centimetrov namesto 790), razvije pa 69 KM. Zaradi večje prostornine so mu inženirji namestili tudi večje uplinjače in močnejše odmične gredi in motor tudi navzven oblikovno dodelali.