Posadka Andrej Mrak – Blanka Kacin

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Posadka Andrej Mrak – Blanka Kacin je sezono zaključila z nastopom na rallyu Ajdovščina, kjer je v diviziji 1 zasedla 6. mesto. Skromen rezultat ni pokvaril vzdušja v ekipi, katera si bo po osvojenem naslovu…

Posadka Andrej Mrak – Blanka Kacin je sezono zaključila z nastopom na rallyu Ajdovščina, kjer je v diviziji 1 zasedla 6. mesto. Skromen rezultat ni pokvaril vzdušja v ekipi, katera si bo po osvojenem naslovu podprvaka najprej vzela čas za krajši počitek, potem pa se posvetila načrtovanju sezone 2011.

Idrijska posadka se je na rally v Ajdovščini podala povsem neobremenjeno, saj si je že po rallyu v Idriji zagotovila končno 2. mesto v diviziji 1. Na hitrostnih preizkušnjah si je želela le lepega vremena in številnih gledalcev. Želji sta Andreju in Blanki uresničili, saj je po celonočnem deževju v soboto pokazalo tudi sonce, ki je predvsem ob hitrostno preizkušnjo v Velikih Žabljah privabilo zares veliko število gledalcev. Ti so lahko uživali v atraktivnih drsenjih in številnih zanimivih dvobojih, med katerimi so ponovno prednjačili tisti v najštevilčnejši diviziji 1.

V okviru te je nastopila tudi posadka Mrak – Kacin, ki je večji del rallya Ajdovščina odpeljala po pričakovanjih. Vse do sedme hitrostne preizkušnje je držala 2. mesto, z dobre pol minute zaostanka za vodilno posadko divizije 1. Do konca rallya sta takrat bili le še dve hitrostni preizkušnji, ki pa sta bili za razliko od predhodnih odpeljani v temi. Kljub temu, da sta v takih pogojih v preteklosti že odpeljala nekaj hitrostnih preizkušenj, se Andrej in Blanka v temi nista najbolje znašla. Po predzadnji hitrostni preizkušnji sta najprej padla na 3. mesto, na zadnji pa izgubila še tri mesta in rally tako končala na 6. mestu v diviziji 1.

Reli je bil napet, saj je na progi bilo ogromno nepredvidljivih pasti v katerih so ostali ujeti mnogi tekmovalci. HP Planina mi je pristajala, medtem ko HP Velike Žablje nikakor ne, kar se je kazalo tudi po doseženih časih. Za dober rezultat je bilo potrebno zares veliko riskirati prav na teh kritičnih odsekih,” je po rallyu povedal Andrej. “Z rezultatom ne morem biti zadovoljen, saj smo po 7 HP še vedno držali drugo mesto. Sledili sta še HP 8 in 9, kateri sta potekali v temi, kjer se pa nikakor nisem mogel najti. Že po 8. HP smo padli na 3. mesto, a sem vseeno poskušal to mesto zadržati. A ni mi uspelo in z uvrstitvijo smo celo nazadovali na 6. mesto.
 
Sedaj sledi malo počitka, nato pa razmislek, kako bomo nastopili naslednjo sezono. Ker pa je konec sezone, bi se še enkrat rad zahvalil ekipi Emilu, Davidu in Dejanu, nikakor pa ne smemo mimo sponzorjev, brez katerih si dirkanja sploh ne moremo predstavljati. Torej, hvala vsem, ki ste kakor koli pripomogli k nastopom in rezultatom naše ekipe skozi celo sezono,” je še dodal Andrej Mrak, katerega z Blanko Kacin 18. decembra v Ljubljani čaka še Večer prvakov, zaključna prireditev sezone, na kateri bosta dobila pokala za naslov podprvakov v diviziji 1.