Razočaranje nad prodajo

Aktualno

Prodaja novega golfa, na katerega je matična tovarna polagala velike upe, se je znašla pod pričakovanji. Skupina Volkswagen je tako konec leta dosegla manjše prihodke, razloga pa naj bi bila po poročanju tiskovne agencije Reuters…

Prodaja novega golfa, na katerega je matična tovarna polagala velike upe, se je znašla pod pričakovanji. Skupina Volkswagen je tako konec leta dosegla manjše prihodke, razloga pa naj bi bila po poročanju tiskovne agencije Reuters dva: nizko povpraševanje in tehnične težave v proizvodnji.

Predsednik uprave koncerna Bernd Pischetsrieder je za nek nemški časnik dejal, da bo proizvodnja za okoli 25.000 enot nižja od letos načrtovane v višini 135.000 enot. Razlog naj bi bile tehnične nevšečnosti pri izdelavi podvozja, vrat in oken, ki naj bi jih po njegovih besedah odpravili v doglednem času, s tem pa naj ne bi bila ogrožena načrtovana prodaja za prihodnje leto. Leta 2004 naj bi tako izdelali 600.000 novih golfov. Ob tem je Pischetsrieder zatrdil, da ni nikakršnih težav s kakovostjo avtomobila, ki zaseda drugo mesto na lestvici najbolj priljubljenih, takoj za toyoto corollo. Da je povpraševanje po novem golfu manjše, kot pri prejšnjih generacijah, zatrjujejo tudi nemški trgovci, ki se pritožujejo tudi nad dejstvom, da bodo nekateri dodatki, kot so samodejni menjalnik, na voljo šele čez nekaj mesecev. O pomembnosti kompaktnega modela je zgovorna tudi napoved, da bo letošnji dobiček koncerna za polovico manjši kot lani. Kar polovico tega ustvari golf.