Najmanjši mazdi dizel lepo pristoji

Mazda, Testi

Mazda2 nas je že prepričala s svojo kvalitetno izdelavo in prostorno potniško kabino, tokrat pa smo preizkusili mazdo2 CD68 CE klima s turbodizelskim motorjem. Za nekoliko višjo ceno se turbodizelska mazda2 oddolži s precej večjo…

Mazda2 nas je že prepričala s svojo kvalitetno izdelavo in prostorno potniško kabino, tokrat pa smo preizkusili mazdo2 CD68 CE klima s turbodizelskim motorjem. Za nekoliko višjo ceno se turbodizelska mazda2 oddolži s precej večjo poskočnostjo in obenem opaznim prihrankom pri stroških goriva.

1,4-litrski turbodizel v mazdi2 razvije 68 KM

Po treh bencinsko motoriziranih različicah je mazda2 dobila tudi dizelsko srce pod motornim pokrovom. Inženirji so vgradili 1,4-litrski turbodizel, ki poganja na primer tudi citroena C3, forda fiesto, minija one in toyoto yaris. V mazdi2 razvije največjo moč 68 KM pri 4.000 vrtljajih na minuto. Zmogljivosti na papirju niso ravno dih jemajoče, saj mazda2 s tem motorjem do sto kilometrov na uro pospeši v 15 sekundah, največjo hitrost pa doseže 160 kilometrov na uro. Vendar je zaradi turbodizelskega navora, 160 Nm pri 2.000 vrtljajih, občutek med vožnjo precej bolj prepričljiv kot to obljubljajo tovarniški podatki.

Paket CE klima vsebuje dovolj opreme

Testna mazda2 je bila opremljena s paketom CE klima, ki je na našem trgu tudi najbolje prodajana izbira. Avtomobil je praktično založen z vso potrebno opremo, se pravi klimatsko napravo, dvema zračnima blazinama, električnim pomikom sprednjih stekel in radijskim sprejemnikom s stikali na volanskem obroču. Žal pa je za predvajanje nosilcev zvoka (kasete, zgoščenke ali mini disk) potrebno pobrskati po spisku dodatne opreme. Ta raven opreme tudi ne vključuje protiblokirnega zavornega sistema ABS. Dobite ga v bolje opremljenih različicah, prav tako kot tudi dodatne zračne blazine (skupaj največ 6).

Zaradi visoke karoserije prostorna notranjost

V mazdi2 je ob zunanji dolžini 392,5 cm v notranjosti več prostora, kot je sprva pričakovati, kar je posledica visoke zasnove karoserije. Prostora za glave potnikov je tako spredaj kot tudi zadaj dovolj, ob 249 cm dolgi medosni razdalji pa je tudi prostornost za noge solidna, če le ne sedita en za drugim dva dolgina. Dostop do zadnje klopi je zaradi široko odpirajočih se zadnjih vrat enostaven. Sprednja sedeža se ponašata z radodarnim vzdolžnim pomikom, tako da tam tudi višjerasli v kombinaciji s po višini nastavljivima sedežem in volanskim obročem ne bodo imeli težav z iskanjem ugodnega položaja za volanom.

Veliko uporabnih predalov za drobnarije

Mazda2 razveseli tudi z mnogimi odlagalnimi mesti in predali za drobnarije, kot zelo uporaben pa se je izkazal pokrit predal nad sredinsko konzolo. Na notranji strani vrat so običajni žepi, pred sopotnikom pa je še velika nepokrita polica. Prtljažni prostor je z 267 litri povprečne velikosti, a ga je mogoče s prevračanjem zadnje klopi povečati na več kot kubični meter. Pohvaliti velja tudi uporabno pravokotno obliko in nizek nakladalni rob. Sicer pa je potniška kabina izdelana iz kvalitetne plastike, zaradi svoje odrasle oblike pa daje vtis, kot da sedite v avtomobilu razreda višje.

Turbodizel navduši s poskočnostjo

Tudi s turbodizlom opremljena mazda2 se izkaže z dobro lego na cesti. Avtomobil se zaradi višje zasnove karoserije sicer v ovinku nekoliko bolj nagiba, a dolgo drži želeno smer. Zavore, hlajeni diski spredaj in bobni zadaj so za dobro tono težak avtomobil solidne, petstopenjski menjalnik pa je natančen in razmeroma lahkoten. Motor tudi ni glasnejši od bencinskega, svojo dizelsko naravo kaže predvsem ob zagonu v mrzlih jutrih in v prostem teku, a se hitro umiri. Poraba goriva na testu je dosegla 5,1 litra plinskega olja na sto kilometrov.

Višja cena se hitro povrne s prihrankom pri gorivu

Mazda2 CD68 CE klima je s ceno 2,92 milijona tolarjev nekaj manj kot 170 tisočakov dražja od bencinsko gnanega modela, mazda2 1,25L CE klima, s 75 KM in enako opremo. Ob bolj poskočnem turbodizelskem motorju se razlika v nabavni ceni s prihrankom pri gorivu, glede na testno porabo obeh modelov, povrne po približno 35.000 kilometrih. Torej, če se boste z mazdo2 veliko vozili, se vsekakor splača razmisliti tudi o mazdi2 CD68 CE klima.

Foto: Miloš Milač