Marinšek z vse boljšimi rezultati

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Mladi Domžalčan Jaka Marinšek se je prvi konec tedna v mesecu septembru udeležil dirke INTERSERIE na madžarskem Pannoniaringu. Vreme je bilo vse prej kot idilično, saj je čez celoten konec tedna padal dež s krajšimi…

Mladi Domžalčan Jaka Marinšek se je prvi konec tedna v mesecu septembru udeležil dirke INTERSERIE na madžarskem Pannoniaringu. Vreme je bilo vse prej kot idilično, saj je čez celoten konec tedna padal dež s krajšimi prekinitvami.
Na drugem prostem treningu je 17-letni Marinšek uspel s svojo formulo renault 2.0 postaviti najboljši čas med vsemi tekmovalci. Odlično popotnico je dokazal na kvalifikacijah v petek s četrtim časom. Kljub želji po še višjem štartnem položaju, ki ga zaradi gneče na progi ni uspel doseči, se je ves optimističen podal na dirko, ki se je pričela na mokri stezi. Vsi tekmovalci so zato dirko pričeli z dežnimi gumami, zaradi česar so se le te na suseči se stezi hitro pričele pregrevati. V takšnih razmerah Marinšek še ni prevozil veliko kilometrov, a je uspel vseeno iztržiti peto mesto.
Jaka je uradni trening za drugo dirko končal na odličnem drugem mestu in nato tudi odlično štartal, a žal le do prvega zavoja, ko se je eden izmed nasprotnikov zaletel vanj. Pri tem se mu je na formuli polomil prednji spojler, ki se mu je zataknil med kolo in zavore, zaradi česar je moral dirko predčasno zaključiti.
Odlični časi pa so optimističen pokazatelj, da bo Jaka Marinšek v Monzi na zadnji dirki sezone za švicarski pokal formule renault 2.0 posegel že po višjih mestih. Z dirko, ki bo na sporedu konec tega meseca se bo zaključila letošnja zanj naporna in težka »učna« sezona. V prihodnjem letu pa si po besedah trenerja Janeza Milavca že lahko obetamo rezultate v ospredju.