Zmagi v CEZ-u

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Aleš Bužga se je minuli vikend udeležil dirk na hrvaškem Grobniku. S svojim renaultom meganom je nastopil v konkurenci Slovenskega prvenstva turnih avtomobilov – NIL Motorsport Cup 2008 in srednje evropski coni. Na 4,1 kilometra…

Aleš Bužga se je minuli vikend udeležil dirk na hrvaškem Grobniku. S svojim renaultom meganom je nastopil v konkurenci Slovenskega prvenstva turnih avtomobilov – NIL Motorsport Cup 2008 in srednje evropski coni. Na 4,1 kilometra dolgi progi je  v državnem prvenstvu dvakrat osvojil drugo mesto, medtem ko v mednarodni konkurenci FIA CEZ A-2000 kar dvakrat slavil zmago.

Hrvaško dirkališče Grobnik je Alešu Bužgi dobro poznano že vrsto let. »Proga mi je izredno zanimiva, saj je zelo tehnična in mi ob vsakem obisku predstavlja novi izziv,« je navdušeno po vseh štirih dirkah tega vikenda povedal utrujen, a zadovoljen Aleš Bužga. Celoten konec tedna je avtomobil deloval odlično in brez kakršnihkoli tehničnih težav. V razredu 3 je osvojil dvakrat drugo mesto. »Višjega mesta preprosto nisem mogel osvojiti. Saj ima zmagovalec pod motornim pokrovom več konjev in na splošno boljši avtomobil,« je bil po dirki realen Bužga. V točkovanju sedaj zaseda drugo mesto v razredu 3.

Z dvema zmagama v FIA-CEZ prvenstvu pa je le še utrdil svojo prednost pred predvsem slovaškimi in češkimi konkurenti. »Na Grobniku se je vse izšlo meni v prid. Upam, da se bom tako dobro odrezal tudi konec meseca v Salzburgu, kjer bom poskušal ponovno osvojiti prvenstvo,« je Bužga na kratko komentiral mednarodno prvenstvo FIA-CEZ.

Zadnji konec tedna v septembru ga torej čaka še zadnji letošnji nastop na avstrijskemu dirkališču Salzburgring in nato zaslužen zimski premor.

Več na buzga-motorsport.com >>