Pričel se je…

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Danes se je v prijetnem vzdušju na sredi dunajskega trga ob 20. uri pričel 6. mednarodni rally starodobnih vozil Dunaj-Trst. Na start so srečno prispele tudi vse štiri slovenske posadke. Celotno popoldne so potekali tehnični…

Danes se je v prijetnem vzdušju na sredi dunajskega trga ob 20. uri pričel 6. mednarodni rally starodobnih vozil Dunaj-Trst. Na start so srečno prispele tudi vse štiri slovenske posadke.

Celotno popoldne so potekali tehnični pregledi za tekmovalna vozila. V žgočem soncu so si lahko obiskovalci trga, ki spominja na precej večji ljubljanski Tivoli, ogledali sijoče starodobnike. Obiskovalce so navdušili ferrariji, porscheji, austin healeyi, jaguarji, lancie, bmwji, alfe romeo in številni drugi primerki iz zgodovine avtomobilske industrije. Le redko kateri avtomobil je bil mlajši od trideset let. Vendar v vsej tej množici, niso bili prav nič zapostavljeni trije slovenski tekmovalni avtomobili. Zakonca Prebil sta s porschejem 911 SC targa (letnik 1980, Comp. class) prispela na Dunaj med prvimi, se prijavila in si že ogledala del trase. Sledila sta jim še zakonca Hrovat z astonom martinom DB6 coupe (letnik 1967, Comp. class) ter posadka Papež – Šapec s fordom escortom RS2000 (letnik 1970, Race class). S slednjim sta prispela na Dunaj tudi predtekmovalca brata Franko z opel GT-jem (letnik 2008), ki je tudi požel obilico zavidljivih pogledov.

Ob 20. uri je Walter Röhrl s porschejem 911 ST (letnik 1970, Race class), kot prvi zapeljal čez start, ki ga je z avstrijsko zastavo oznanila podžupanja Dunaja. Slednja je bila navdušena nad množico zbranih obiskovalcev in povedala, da je za mesto takšen dogodek zelo pomemben. Predvsem s turističnih vidikov, ki večinoma petičnem tekmovalcem z množičnim spremstvom prikaže mesto Dunaj v vsej svoji lepoti.

Jutri bodo tekmovalci v skupini Competition pričeli dan izpred občinske zgradbe že ob 8. uri zjutraj, medtem ko dirkače v Race skupini čaka najprej transfer do Pinggaua, kjer ob 10.30 uri začnejo s prvo hitrostno preizkušnjo. Nadaljevali bodo po Avstriji, nakar v četrtek v popoldanskih urah prispejo v Sevnico.

>Več na wientriest.at