Moden

Aktualno, Novosti

Bodimo resni, no dajmo, ne se smejat… Kitajska avtomobilska znamka Landwind bo pričela v začetku prihodnjega leta s prodajo svojega modnega avtomobilčka s pomenljivim imenom "Fashion." To je slabega 4,5 metra dolg enoprostorec s petimi…

Bodimo resni, no dajmo, ne se smejat… Kitajska avtomobilska znamka Landwind bo pričela v začetku prihodnjega leta s prodajo svojega modnega avtomobilčka s pomenljivim imenom “Fashion.” To je slabega 4,5 metra dolg enoprostorec s petimi vrati in možnostjo izvedbe z do sedem sedežev.

Kitajci pa niso kar tako, zato so dizajn naročili pri Italijanih in mehaniko pri Nemcih ter Angležih. Jeklo za karoserijo naj bi prispevali Japonci, torej to naj bi bil globalizacijski primerek. No ja, Italijani so sicer kar zgledno opravili svoje delo. Fashion je namenjen predvsem evropskim kupcem, kar se kaže v (ne)všečni zunanjosti in uporabni notranjosti.

Modnega lepotca pa bosta v začetku prodaje poganjala dva bencinska agregata. Manjši bo prostornine 1,6 litra z 71 kilovati (97 KM) največje moči in 142 Nm navora. Močnejši pa bo 2,0 litrski prav tako bencinar s kar 102 kilovatoma oziroma 139 konjskimi močmi in najvišjo hitrostjo 195 km/h, medtem ko šibkejši motorček prozvede za 25 km/h nižjo hitrost. Pogrešamo le še dizelski motor.

Evropa! Prihaja nova Dacia iz daljnega vzhoda…


Sorodne vsebine