Katarza

Aktualno

Pri Sportecu so se zelo potrudili in pripravili predelano 911-ico, ki izzove pri gledalcu, še večjo pa pri kupcu, pravo katarzo. Vztrajno so sledili svojemu reku, ki pravi "achieving the maximum" (doseči maksimum) in motorju…

Pri Sportecu so se zelo potrudili in pripravili predelano 911-ico, ki izzove pri gledalcu, še večjo pa pri kupcu, pravo katarzo. Vztrajno so sledili svojemu reku, ki pravi “achieving the maximum” (doseči maksimum) in motorju dodali toliko moči, da sedaj zmore več kot 800 konjskih moči. S pisano ponudbo dodatkov in striktno omejitvijo izdelave avtomobilov so si zagotovili, da bo vsak SPR1 zapustil tovarno kot unikaten izdelek.

Kljub temu, da je bilo v prvi vrsti pomembno le izboljšanje aerodinamike pri SPR1, le ta izgleda fenomenalno. Ohranjen je tradicionalni Porschejevski videz s kančkom več emocij. Na račun bodo prišli predvsem tisti, ki ljubijo čisto dirkanje. Veliki zajemalniki zraka v prednjem odbijaču so brez zaščitnih plastičnih rež. Tako so na pogled veliki hladilniki, ki poskrbijo, da osemsto konjski motor ne ostane brez sape. Za nekaj milimetrov je bolj spuščen k tlom, kot daljni sorodnik iz Stuttgarta ter obut v dvajset palčna kolesa, spredaj mer 255/30 in zadaj 345/25. V notranjosti najdemo dva školjkasta sedeža, ki v prvi vrsti nudita veliko oprijema, za daljša potovanja zagotovo nista kaj prida udobna. Pod voznikovimi nogami se bohoti napis “Sportec”, mogoče bi bilo bolje, da bi pisalo “Spartan”.

Bokserski šestvaljnik podprt s turbinskim polnilnikom prostornine 3596 cm3 ima sedaj povečano moč na 802 konjskih moči (590 kW). Tisti “navadni” Porsche ima skoraj za polovico manj konjskih moči. Obratomer se zavrti vse do številke 8700 vrtljajev na minuto. Turbinski polnilnik omogoča SPR1, da ima pri 4800 vrtljajih na minuto kar 880 Nm navora. Dobro tono in tristo kilogramov težak SPR1 pospeši do 100 km/h v manj kot treh sekundah. Najvišja hitrost naj bi znašala tja do 380 km/h. Veliko!

Seveda o ceni ni podatkov, vendar bodimo razumni, če si že navadnega Porscheja ne uspete privoščiti, potem raje pozabite na SPR1!