Poudarek na motorju

Aktualno

Krefeld je nemško mesto, v katerem ima sedež predelovalska hiša Arden, najraje pa predelujejo avtomobile z angleškim rodovnikom. Pod prste jim je prišel tudi range rover, ki že v originalu ne izgleda napačno.   Zanimiv…

Krefeld je nemško mesto, v katerem ima sedež predelovalska hiša Arden, najraje pa predelujejo avtomobile z angleškim rodovnikom. Pod prste jim je prišel tudi range rover, ki že v originalu ne izgleda napačno.

 

Zanimiv moto

Ardenovci imajo zanimiv (ameriški) moto. Pravijo, da je edina stvar, ki nadomesti veliko gibno prostornino, še večja gibna prostornina. In še kako prav imajo! Tudi rangov (oziroma BMW-jev) 4,4 litrski V8 motor je bil deležen predelave po takem ključu. Povečali so gib in premer bata, zamenjali glavno gred ter ojnice in rezultat je 4784 kubičnih centimetrov, točno 386 več ob originala. Motor zmore po predelavi 350 konjskih moči (64 več) in 510 namesto 440 Newton-metrov največjega navora.

Kaj pa dizel?

 
No, pri dizelskemu motorju niso šli v tako radikalno predelavo. BMW-jevemu motorju so le predrugačili elektroniko. Dobili so zanimive rezultate. Največja moč je 220 konj (serijsko “le” 177), še obetavnejši pa je navor, ki so ga dvignili iz 390 na 450 Newton-metrov, na voljo pa je že pri 1800 vrtljajih motorne gredi na minuto.

Toliko o motorjih. In ostalo? Športni dodoatki, kot so aluminijaste pedalke, konci izpušnih cevi iz nerjavnega jekla, 20 ali 22 palčna (po želji) platišča s pripadajočo obutvijo. Nič kičastega in pretiranega ni videti na zunaj. Tudi prav! Važna je moč motorja, ne zunanji izgled! Khm, kakor za koga. Nekaterim izgled pomeni več kakor motor. No, tisti bodo morali najti drugega predelovalca!

 

Tomaž Novak