Predelava prej kakor serijsko vozilo?

Aktualno

Čeprav wolksvagnovega novega golfa V še ni v prodajnih salonih, so pri nemški hiši ABT že pripravili komponente za njegovo predelavo. Tako ažurnost jim, kakor so napisali v obvestilu novinarjem, omogoča dobro sodelovanje s Wolksvagnom….

Čeprav wolksvagnovega novega golfa V še ni v prodajnih salonih, so pri nemški hiši ABT že pripravili komponente za njegovo predelavo. Tako ažurnost jim, kakor so napisali v obvestilu novinarjem, omogoča dobro sodelovanje s Wolksvagnom. Stvar očitno drži, saj drugače ne bi imeli česa predelovati.

 

Devetnajst palcev

merijo platišča, namenjena predelanemu golfu V. Da velikost platišč in pnevmatik pride še bolj do izraza, je vozilo znižano z novim ABT-jevim kitom vzmeti in blažilcev, ki se jih da po višini nastavljati. Na zunaj se vidijo še “prirejena” prednji in zadnji odbijač, povdarki pragov in štiri izpušne cevi v barvi zloščenega kroma. Da se vidi, kdo je imel pri predrugačbi prste vmes, je na pokrov prtljažnega prostora dodan ABT-jev znak.

Stosedemdeset konjskih moči

razvije novi woksvagnov dvolitrski turbodizelski šestnajstventilski štirivaljnik. Dodatnih trideset konj (v primerjavi z originalom) gre na račun drugačne motorne elektronike in večjega tlaka turbinskega polnilnika. Toliko so pripravili zaenkrat. “Tuning kiti” za ostale motorje so še v pripravi, predstavili pa jih bodo tokom naslednjih mesecev.

Kura ali jajce

Ažurnost ABT-ja me je kar malo presenetila. Že dolgo je “odprto” vprašanje ali je bila prej kura ali jajce. Kdo bi vedel! V tem primeru se je pišče iz jajca izvalilo že v kuri. Nemogoče?!? No, bom raje zaključil tole razpredanje, predno se čisto “zaštrikam”.

 

Tomaž Novak