Dovoljenje za na cesto

Aktualno

Nemški Arden je za ljubitelje jaguarjev, katerim XK-R ni dovolj močan, napravil veselje. Gre za model arden lightweight, s katerim je moč dirkati na dirkališčih in ima vso potrebno opremo in dokumentacijo, da ga je…

Nemški Arden je za ljubitelje jaguarjev, katerim XK-R ni dovolj močan, napravil veselje. Gre za model arden lightweight, s katerim je moč dirkati na dirkališčih in ima vso potrebno opremo in dokumentacijo, da ga je lahko registrirate in uporabljate za vsakdanje potrebe.

 

Motor ima več kot 500 konj

Serijski jaguarjev osemvaljnik s prisilnim polnjenjem z rootsovim kompresorjem so z osnovnih 395 konj po ECE normah (405 konj po DIN normah) s povečanjem tlaka kompresorja in zamenjavo nekaterih delov motorja “sfrizirali” na več kot 500 konjskih moči. Točnega podatka ne izdajo. Sicer pa pri taki “konjušnici” 20 konj gor ali dol bolj malo pomeni. Menjalnik je lahko ročni, 6 stopenjski ali enako stopenjski avtomatski z možnostjo sekvenčnega pretikanja.

Dirkaško podvozje

Vzmetenje je seveda nižje in trše. Pri ardnu so šli celo tako daleč, da so marsikatero gumijasto pušo v podvozju zamenjali s teflonsko. Rezultat je velika občutljivost vozila na premike volanskega obroča. Za vsakdanjo vožnjo malo neudobno, za dirkališče pa kot nalašč. Kot nalašč so tudi 20 palčna trodelna platišča z nizkopresečnimi pnevmatikami, pod katerimi je dovolj prostora za 370 milimetrske prisilno hlajene zavorne kolute.

Cene ni

 

To ne pomeni, da je vozilo zastonj! Daleč od tega! Ceno izdajo le resnim kupcem, ki pa jim je tako ali tako vseeno, koliko ta igrača stane. Jaz nisem resen! Kupec… Imel pa bi tak avto, če bi mi ga nekdo podaril in plačeval za gorivo ter stroške registracije in vzdrževanja.

 

Tomaž Novak