Uspešna vrnitev Stanovnika

Motociklizem, Šport

Začel se je letošnji Puščavski izziv – več kot dva tisoč kilometrov dolga dirka po najbolj negostoljubnem predelu sveta – največji peščeni puščavi planeta Empty Quaterju. Današnji prolog na obrobju Dubaja med motoristi ni prinesel…

Začel se je letošnji Puščavski izziv – več kot dva tisoč kilometrov dolga dirka po najbolj negostoljubnem predelu sveta – največji peščeni puščavi planeta Empty Quaterju.

Današnji prolog na obrobju Dubaja med motoristi ni prinesel presenečenja. Na kratki umetni progi je bil najhitrejši vodilni v svetovnem prvenstvu Mark Coma sekundo pred Cyrilom Despresom. Slovenec Miran Stanovnik se je na rally po Združenih arabskih emiratih vrnil po lanski hudi poškodbi in leto dni dolgi rehabilitaciji. Prav tukaj si je namreč pri padcu lani zlomil hrbtenico in danes prvič zares preiskusil svoje moči v boju s tekmeci. Miran je današnji dan končal skupno osemnajsti z devetimi sekundami zaostanka in tretji v svojem razredu. 

»Prvi stik z motorjem po dolgem letu je bil prav prijateljski prav tako kot snidenje s sotekmovalci. Bolečine so seveda še prisotne saj je od zloma hrbtenice minilo šele leto dni, toda v teh nekaj minutah današnje dirke tega ni bilo mogoče čutiti. V kakšnem stanju je moje telo bom zares videl šele jutri, ko nas čaka prva prava več sto kilometrov dolga etapa. Bilo bi lažje, če bi jemal tablete proti bolečinam, vendar te vplivajo na koncentracijo, tako da je bolje stisniti zobe.«

Tudi letos na Puščavskem izzivu dirka še en slovenec Tomo Merhar. Današnji prolog je končal na petdesetem mestu med sedemdesetimi motoristi. Oba z Miranom pa več seveda pričakujeta v naslednjih dneh, ko vse dirkače čakajo prave preizkušnje v obliki več sto kilometerskih etap, visokih sipin in temperatur krepko preko štirideset stopinj celzija.