Pozno, a z močnimi argumenti

Aktualno, Novosti

Že veliko je bilo napisanega o tem, kako pozno se je Volkswagnov touran spustil v boj za kupce v kompaktnem razredu. Tisti, ki so želeli predvsem uporaben enosprostorski avtomobil, so dolgo hodili h konkurenci po…

Že veliko je bilo napisanega o tem, kako pozno se je Volkswagnov touran spustil v boj za kupce v kompaktnem razredu. Tisti, ki so želeli predvsem uporaben enosprostorski avtomobil, so dolgo hodili h konkurenci po zafire in scenice, vendar se je kljub zamudi touran hitro zavihtel med najboljše. Podobno se začenja pot nove generacije VW caddyja, ki v začetku prihodnjega leta pogumno prihaja v kangoojev razred. Ali se bo uspešna zgodba ponovila, glede na to, da je Nemec kar za okoli 1.500 evrov dražji?

 

Razen tega, da bo caddy verjetno največji konkurent sodobni Renaultovi katrci, se po njej tudi brez sramu zgleduje. Shujšani “touran” bo skušal kupce prepričati predvsem s svojo gospodarnostjo in željo ponuditi kar največ uporabnega prostora. Caddy zato ni namenjen le obrtnikom in kurirjem, temveč tudi navadnim družinam, ki si ne morejo ali pa nočejo privoščiti dražje in večje “kočije”.

 

Glede na to, da je od Francoza daljši za 40 cm, je pričakovati tudi prostornejšo potniško kabino. Zaradi njegove dolžine 4,41 metra gre vanj v najboljšemu primeru do 3200 litrov tovora, ki ne sme presegati 750 kilogramov. Udoben dostop nazaj omogočajo serijska drsna vrata na desni strani, medtem ko so leva na voljo za doplačilo. Vrata se nazaj pomaknejo za 70 cm, kar je v tem razredu največ. Zadnja klop je tretjinsko deljiva, po želji pa caddyja laho naročite tudi s sedmimi sedeži. Tisti, ki ga izbere, pa mora v zakup vzeti obilo sicer kakovostne plastike in oblog iz grobe tkanine.

 

Za pogon bosta sprva skrbela 1.4-litrski bencinski motor s 75 KM in dizelski SDI s 70 KM. Hitreje bo šlo spomladi, ko se bosta motorni paleti pridružila 1.6-litrski FSI s 102 KM in 1.9-litrski TDI s 104 KM.