Hlad, Štern in Škarja izpolnili cilj

Motociklizem, Šport

Slovenska supermoto reprezentanca je nastop na evropskem pokalu narodov v italijanskem Varanu končala na petem mestu, kar je najboljša uvrstitev slovenske ekipe do zdaj. S petim mestom je slovensko moštvo v postavi Aleš Hlad, Beno…

Slovenska supermoto reprezentanca je nastop na evropskem pokalu narodov v italijanskem Varanu končala na petem mestu, kar je najboljša uvrstitev slovenske ekipe do zdaj. S petim mestom je slovensko moštvo v postavi Aleš Hlad, Beno Štern in Marko Škarja v Italiji v konkurenci 17 držav doseglo tudi cilj, ki si ga je zadalo pred odhodom. Prvaki so postali Italijani, pred Francozi in Švicarji.

Evropski pokal narodov, ki se zgleduje po precej starejši različici tistega v motokrosu, tudi pravila so enaka (tri vožnje, v vsaki nastopijo skupaj dirkači iz dveh kategorij), je tokrat doživel četrto izvedbo. Slovenija je nastopila tretjič, doslej pa so slovenski tekmovalci osvojili deveto in sedmo mesto. V prvi vožnji so se pomerili vozniki razreda 450 in open. Po dveh vožnjah je Slovenija že zasedala peto mesto, v vodstvu so bili še vedno Francozi. Po zadnji dirki se je rezultat še spreminjal, saj se najslabši rezultat odbije. V tretji vožnji sta slovenska predstavnika dobro izkoristila dobro štartno mesto in Slovenija je po seštevku vseh voženj osvojila končno peto mesto.

Več na Delo.si