Z visoko tehnologijo na evropski trg

Aktualno, Novosti

Honda legend je bila že od nekdaj nekoliko misteriozen avtomobil. Na slovenskih cestah jih nikoli nismo prav pogosto srečevali, kar pa se utegne kmalu spremeniti. Ob Ženevske jezeru bo namreč svojo premiero doživela nova honda…

Honda legend je bila že od nekdaj nekoliko misteriozen avtomobil. Na slovenskih cestah jih nikoli nismo prav pogosto srečevali, kar pa se utegne kmalu spremeniti. Ob Ženevske jezeru bo namreč svojo premiero doživela nova honda legend, ki naj bi razvajenim evropskim kupcem ponujala kar nekaj »bombončkov«, med drugim enega najkompleksnejših štirikolesnih pogonov ta hip na tržišču. Pri Hondi obljubljajo tudi študijo naslednika civica.

Pri Hondi ga imenujejo SH-AWD oziroma Super Handling All-Wheel Drive, njegova superiornost pa se skriva v dejstvu, da se za optimalen stik s podlago navor ne razporeja le med sprednjim in zadnjim kolsenim parom, temveč tudi med levim in desnim zadnjim kolesom. Kaj se zgodi? Pri vožnji skozi ovinek se zunanje kolo vrti hitreje, rezultat pa je izjemno nevtralna in zanesljiva lega. Poleg SH-AWD pa novi legend ponuja še nekaj inovativnih sistemov. Eden zanimivejših je tako imenovani Collision Mitigation Brake System (CMBS), ki ga je Honda predstavila na zadnjem Tokijskem avtomobilskem salonu. Sistem zazna možnost naleta in temu primerno prilagodi varnostne sisteme, podobno kot Mercedesov Pre-Safe. Drugačno varnost, varnost pešcev namreč pa zagotavlja posebna infrardeča kamera, ki zazna človeka do 80 metrov daleč in nanj opozori voznika.