Poletje v znamenju ferrarija F430 spider

Aktualno, Novosti

Poletna sezona ni več daleč, o tem ne dvomijo niti tisti, ki morajo v teh dneh z lopato nad belo nebeško substanco. Nanjo, na poletno sezono namreč, so se pri Ferrariju z modelom F430 spider,…

Poletna sezona ni več daleč, o tem ne dvomijo niti tisti, ki morajo v teh dneh z lopato nad belo nebeško substanco. Nanjo, na poletno sezono namreč, so se pri Ferrariju z modelom F430 spider, ki bo premierno predstavljen na slonu v Ženevi, dobro pripravili. Športnika, o katerem nas večina lahko le sanja, bo tako kot dosedanji model s trdno streho poganjal 4.3-litrski osemvaljnik s 490 KM in le malo manj (465 Nm) navora.

Kljub temu spider doseže za pet km/h nižjo hitrost (310 km/h) in ima za desetinko sekunde slabše pospeške, ki znašajo 4,1 s. Razlog je dodatnih 70 kilogramov, ki so posledica izrazitejših ojačitev spodnjega dela na račun odsotnosti fiksne strešne konstrukcije. Nekaj dodatne teže prispeva tudi mehanizem, ki s pritiskom na gumb dviguje in spušča platneno streho. Steklo, ki odkriva pogled na motor, je pri spiderju za razliko nameščen vodoravno in ne položno.