ST kot sport

Aktualno

Ford bo na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavil športno različico kompaktnega focusa, ki je nastala pod okriljem »Team RS«, Fordovega športnega oddelka. Focusa ST poganja Volvov 2.5-litrski petvaljnik, ki poganja tudi dvojčka S40/V40. Karoserijski dodatki…

Ford bo na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavil športno različico kompaktnega focusa, ki je nastala pod okriljem »Team RS«, Fordovega športnega oddelka. Focusa ST poganja Volvov 2.5-litrski petvaljnik, ki poganja tudi dvojčka S40/V40.

Karoserijski dodatki razkrivajo športni karakter

Da gre za športnega Focusa, razkriva že dinamična zunanjost z na novo oblikovanim sprednjim delom z velikimi odprtinami za zrak, z aluminijem obrobljenimi meglenkami in 18-palčnimi aluminijastimi kolesi s pnevmatikami dimenzij 225/40. Tudi zadek focusa ST opozarja na športen karakter avtomobila. Pod odbijačem se zaključuje difuzor, izpušna cev je dvojna, pa še kromirana po vrhu, na zaključku strehe kraljuje majhen spojler. Prisilno polnjeni agregat zmore 220 KM in 320 Nm največjega navora, ki se s pomočjo šeststopenjskega menjalnika prenaša na sprednji kolesni par.

Za focusom ST še RS

Najznačilnejši element notranjosti so dodatni merilniki na vrhu sredinske konzole, ki prikazujejo stanje turbinskega polnilnika in temperaturo olja v motorju. Stebrički in obloga strehe se bohotijo v temnosivi ali črni barvi, med ostale priboljške sodijo še aluminijasta pedala in zaključek prestavne ročice ter trikraki in verjetno zelo dobro oprijemljivi volanski obroč. Sedeži s črno-oranžno barvno kombinacijo so delno usnjeni. Prodaja Focusa ST naj bi stekla šele konec letošnjega leta, pri Fordu pa že napovedujejo različico RS s štirikolesnim pogonom in 280 KM.