Udobni terenec verjetno tudi v Evropo

Aktualno

Murano, ki je svoje ime dobil po vrsti beneškega stekla, velja za enega najuspešnejših uvoženih športnih terencev v ZDA. Po neuradnih informacijah bi lahko konec prihodnjega leta zapeljal tudi na evropske trge, čeprav samo z…

Murano, ki je svoje ime dobil po vrsti beneškega stekla, velja za enega najuspešnejših uvoženih športnih terencev v ZDA. Po neuradnih informacijah bi lahko konec prihodnjega leta zapeljal tudi na evropske trge, čeprav samo z bencinskim motorjem. Dizelski štirivaljnik z 2.5 litra gibne prostornine je namreč načrtovan šele za prihodnjo generacijo murana.

 

Nissanov SUV bazira na platformi ameriške maxime, s tovarniško oznako FF-L (motor in pogon spredaj) in je čez lužo na voljo bodisi s prednjim, bodisi s samodejnim štirikolesnim pogonom. Pod njegovim nosom se vrsti 3.5-litrski šestvaljnik V-oblike s 245 konjskimi silami, moč pa se prenaša s pomočjo brez-stopenjskega menjalnika. Ta je prvi svoje vrste, ki uspešno deluje v kombinaciji s prostorninsko večjim motorjem. Motor ima drugačen karakter, kot v športniku 350 Z, ima namreč precej več navora v nizkem območju vrtljajev. Največ ga je za 333 Nm pri 4400 vrtljajih, motor pa 1720 kg težkega murana do hitrosti sto km/h požene v 8,5 sekundah. Karoserija sedi na 18-palčnih kolesih, znotraj pa ponuja izvrstno prostornost, kar velja tudi za drugo klop, ki je tudi asimetrično deljiva. Sedenje je spredaj in zadaj zelo udobno, armaturno ploščo sestavljajo kakovostni materiali, negativna je le dejstvo, da je volanski obroč nastavljiv le po višini in ne tudi po globini. Za avtomobil je v Združenih državah potrebno odšteti 28.200 dolarjev.