Titanski SUV

Aktualno

Infiniti, Nissanova prestižna znamka, bo spomladi prihodnje leto za ameriški trg predstavila luksuzno terensko vozilo QX56. Tekmovalo bo predvsem z domačimi konkurenti, kot sta chevrolet suburban in ford expedition, o njegovi yankee-jevski naravi pa priča…

Infiniti, Nissanova prestižna znamka, bo spomladi prihodnje leto za ameriški trg predstavila luksuzno terensko vozilo QX56. Tekmovalo bo predvsem z domačimi konkurenti, kot sta chevrolet suburban in ford expedition, o njegovi yankee-jevski naravi pa priča tudi podatek, da ga bodo  čez lužo tudi izdelovali. Uradna predstavitev bo januarja na avtomobilskem salonu v Detroitu.

  

Agregat s tovornjaškim navorom

 

V njegovem nosu bo skritih celih 315 konjičkov, ki jih bo iz sebe iztisnil 5.6-litrski V8. Veliko teže torej za 18-palčna kolesa, ki bodo opremljena s senzorjem tlaka v pnevmatikah dimenzij 265/70R. Za pomoč pri zaviranju so avtomobilu namenili sistem ABS z elektronsko zavorno pomočjo, poskrbljeno pa je tudi za skrajne primere, saj so potniki v vseh treh vrstah zaščiteni z bočnimi varnostnimi blazinami in varnostnimi zavesami.

 

»American way of life«

 

Sicer pa se potniška kabina upravičeno baha z razkošjem; usnjeni sedeži z desetimi različnimi nastavitvami so ravno tako del opreme, kot DVD navigacijski sistem z velikim zaslonom na tekoče kristale in zmogljiv avdio sistem ameriške znamke Bose z desetimi zvočniki.  Seveda ne manjka »ljudskih« priboljškov, kot so 12-voltne vtičnice, klimatska naprava za prednje in zadnje potnike in seveda  – Američani bi težko shajali brez – natanko dvanajst držal za pločevinke.

 

Sodobna tehnologija

 

Infiniti QX56 je izdelan na enaki osnovi, kot Nissanov model titan, njegova zunanjost pa je vse prej kot neopazna. Avtomobil deluje naravnost ogromno, že njegova širina prestraši vsakogar, ki nerad parkira v ozkih mestnih središčih. No, na srečo so v odbijače integrirani parkirni senzorji, možno pa je naročiti tudi majhno kamero, ki se vklopi ob vzvratni vožnji. Njegove posebnosti so v ksenonske žaromete integrirane meglenke, v  zadnjih lučeh pa najdemo sodobno LED tehnologijo. S kromom prevlečena bočna ogledala so ogrevana, elektrika pa odpira in zapira tudi krilna stekla na zadnji vrsti sedežev. Okna so seveda v dobri ameriški tradiciji od druge vrste naprej zatemnjena. Cene zaenkrat še niso znane, ljubitelji titanskih štirikolesnikov pa si že manejo roke.