Nova šestvaljnika za C razred

Aktualno

Leta 2005 iz Stuttgarta prihajata dva nova šetvaljnika, ki bosta obogatila paleto motorjev razreda C. Prvi bo popolnoma nov 3.2-litrski dizelski agregat CDI s 224 KM in kar 510 Nm navora, ki bo branil Mercedesove…

Leta 2005 iz Stuttgarta prihajata dva nova šetvaljnika, ki bosta obogatila paleto motorjev razreda C. Prvi bo popolnoma nov 3.2-litrski dizelski agregat CDI s 224 KM in kar 510 Nm navora, ki bo branil Mercedesove barve v boju z glavnima tekmecema, BMW-jem 335d in audijem A4 3.0 TDI. Nova generacija šetvaljnih dizlov bo pri avtomobilih iz Stuttgarta v srednjeročnem obdobju nadomestila vse obstoječe pet in šestvaljne motorje.

Drugo novost v razredu C predstavlja 3.5-litrski bencinski agregat s 272 KM (na sliki), ki ga že poznamo iz modelov SLK, CLS in razreda E, in bo zamenjal dosedanjega C 320, na voljo pa bo tako v limuzini kot v karavanski različici T. Oba nova agregata bosta na voljo tudi s sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom 7G-Tronic.


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine