Od nižjega srednjega razreda do majhnega enoprostorca

Mitsubishi, Testi

Mitsubishi colt je bil pred dvema ali tremi generacijami povsem enakovreden tekmec avtomobilom nižjega srednjega razreda, a kasneje ni sledil rasti segmenta. Prejšnja generacija se je uvrščala nekako pod spodnji rob nižjega srednjega razreda, za…

Mitsubishi colt je bil pred dvema ali tremi generacijami povsem enakovreden tekmec avtomobilom nižjega srednjega razreda, a kasneje ni sledil rasti segmenta. Prejšnja generacija se je uvrščala nekako pod spodnji rob nižjega srednjega razreda, za vrat so ji dihali tudi že manjši tekmeci. Z novo generacijo pa se mitsubishi colt jasno uvršča med majhne enoprostorce, kot so na primer opel meriva, fiat idea in podobni.

Mali enoprostorec s športnim pridihom

Da je mitsubishi colt res enoprostorec, poleg višine 155 cm nakazuje tudi majhno trikotno okno pred sprednjimi vrati. Položno vetrobransko steklo se nadaljuje v zašiljen pokrov motorja, dvodelno sprednjo masko s hišnim logotipom pa obdajata navzgor zavihana žarometa. Mehke linije in ne ravno velike steklene površine coltu dodajajo pridih športnosti, ostro odsekan zadek pa ob straneh prtljažnega prostora zaznamujejo velike pokončne zadnje luči.

Prostorna, prilagodljiva, a preveč plastična notranjost

Prostorna potniška kabina se ponaša z vzdolžno pomično zadnjo sedežno klopjo (150 mm), tako da je prostor mogoče nameniti potnikom ali prtljagi. Ob povsem nazaj pomaknjenih zadnjih sedežih je tudi za kolena zadaj sedečih potnikov prostora dovolj, prav tako ga je dovolj tudi po višini. Prtljažni prostor lahko pogoltne med 229 in 640 litri prtljage, v kabini pa smo pogrešali nekaj več funkcionalnosti pri odlagalnih mestih za drobnarije. Celotna notranjost je izrazito plastična, sicer pa armaturno ploščo športno zaznamujejo trije posamični merilniki, sredinska konzola pa je oblikovana v nekoliko futurističnem slogu.

Invite pomeni srednjo in solidno opremsko izbiro

Paket opreme invite predstavlja srednjo možnost in pomeni solidno opremljen avtomobil. Tako opremljen colt med drugim obsega klimatsko napravo s hlajeni predalom pred sovoznikom, električni pomik stekel spredaj, centralno zaklepanje z daljinskim upravljalnikom in radijski sprejemnik s CD predvajalnikom in šestimi zvočniki, s področja varnosti pa štiri zračne blazine ter ABS.

Glasen motor s športnimi zmogljivostmi

Mitsubishi colt si tehniko deli s smartom forfour, kar pomeni solidno lego na cesti, zaradi višjega težišča pa je le-ta nekoliko slabša kot pri smartu. Enak je tudi pogonski agregat, 1,5-litrski bencinski štirivaljnik z močjo 109 KM pri 6.000 vrtljajih in največjim navorom 145 Nm pri 4.000 vrtljajih na minuto. Tudi v coltu je motor slabše v zvočno izoliran in višjih vrtljajih tudi že kar moteče glasen, a za to se oddolži z zmogljivostmi in poskočnostjo – pospeškom do 100 km/h v okroglih 10 sekundah in največjo hitrostjo 190 km/h.

Mitsubishi colt je tudi cenovno pošten avtomobil

Mitsubishi colt se je tako iz avtomobila nižjega sprednjega razreda prebarval v majhnega enoprostorca, ki prepriča s privlačno obliko, solidno tehniko in suvereno lego na cesti. Cena zanj znaša od 2,49 milijona tolarjev dalje, kolikor stane colt 1,1 inform s 75 KM; colt 1,5 invite pa stane 3,10 milijona. V obeh primerih je to poštena cena za tak avtomobil.

Foto: Miloš Milač