Kakšna bo almera jutri

Aktualno

Nissan je na avtomobilskem salonu v Tokiu predstavil konceptno vozilo C-note, ki naj bi zadovoljilo prva ugibanja o tem, kako bo izgledala nova generacija Almere. Kompaktno vozilo bo že prihodnje leto zapeljalo na japonski trg,…

Nissan je na avtomobilskem salonu v Tokiu predstavil konceptno vozilo C-note, ki naj bi zadovoljilo prva ugibanja o tem, kako bo izgledala nova generacija Almere. Kompaktno vozilo bo že prihodnje leto zapeljalo na japonski trg, evropski kupci pa bodo morali potrpeti do leta 2006.
Oblika C-nota spominja na križanca med renaultom meganom in peugeotom 307. Glede na slabe izkušnje s kompaktnimi štrirvratnimi limuzinami v preteklosti je vprašanje, če bo takšna Almera sploh namenjena stari celini.
 
Pri Nissanu namreč razmišljalo, da bi evropskemu trgu namenili le križanca med limuzino in SUV-om. 4,24 m dolgo študijo C-note, predstavljeno v Tokiju, so zasnovali kot prestižno kompaktno vozilo z usnjenimi sedeži in prilagodljivo notranjostjo. Osnovo štirivratne limuzine predstavlja podaljšana micrina platforma s 2.600 mm dolgo medosno razdaljo.