Tečeta zadnji krog

Aktualno

V Wolfsburgu so za konec leta nekoliko osvežili passata in sharana, ki se jima življenjska doba počasi izteka. Naslednika prihajata po vsej verjetnosti že prihodnje leto, s kozmetično prenovo pa želijo predvsem okrepiti prodajne številke…

V Wolfsburgu so za konec leta nekoliko osvežili passata in sharana, ki se jima življenjska doba počasi izteka. Naslednika prihajata po vsej verjetnosti že prihodnje leto, s kozmetično prenovo pa želijo predvsem okrepiti prodajne številke odhajajoče generacije. Oba sta deležna svežih barv, rahlih oblikovnih dodelav in bogatejše opreme, cene pa naj bi ostale na približno enaki ravni.

 

Sharana so doletele predvsem lepotne spremembe

 

Novega sharana je mogoče spoznati že od daleč, najbolj opazni razliki sta vsekakor s kromom obrobljena maska motorja in spremenjen pokrov motorja. Smerniki so v skladu z aktualnimi modnimi smernicami nameščeni v bočnih ogledalih, zadaj pa pozorno oko najprej opazi spremenjene luči. Avtomobil je še močneje okrašen s kromom od paketa opreme comfortline naprej, vsem različicam pa so osvežili paleto barv z najbolj zanimivima biserno modro in »stonehenge« sivo.  V barvi poliranega aluminija se lahko za doplačilo svetijo tudi strešni nosilci, nekaj več izbire pa si lahko obetajo ljubitelji litih platišč.

 

Nekaj novosti se obeta tudi v notranjosti; na naslonjalih prednjih sedežev so nameščene priročne letalske mizice, shranjevalne mreže na drugi klopi pa ponujajo nekaj dodatnih odlagalnih možnosti. Vsi štirje paketi opreme so na voljo z novima kombinacijama barvnih odtenkov notranjosti, antracitni in srebrno-sivi. Za bolj zabavno vožnjo v drugi vrsti odslej skrbi multimedijski center z DVD predvajalnikom namesto videorekorderja.

 

Malo tehničnih  novosti pri passatu

 

Pri passatu najbolj vidne spremembe zajemajo sharanu podobna in na obeh straneh enako velika bočna ogledala, šest novih barvnih odtenkov  karoserije in novi materiali v notranjosti. Med popolne novosti sodita kovinska nordijsko-zelena ter biserna samoa-rdeča. Bolj praktična kot eksotično polakirana pločevina sta vsekakor ogrevano vetrobransko steklo ter sopotnikova varnostna blazina, ki jo je mogoče izklopiti.

 

Passat

 

Vgrajeni smerniki so zelo v modi

 

Sharan