Hrvaški Rimac (The Concept One) za šalo prehiti Ferrarija in Teslo

Zanimivosti

1088 konjskih moči v odlično izdelanem serijskem električnem avtomobilu je poskrbelo, da je Hrvaška blagovna znamka Rimac dosegla dovolj veliko prepoznavnost, da se lahko postavi ob bok najboljšim proizvajalcem na svetu.  Začeli so z osmimi zaposlenimi sedaj jih imajo že 150. Precej dober prispevek o ekipi Rimac so pred časom objavili na portalu Jalopnik. Pravijo, […]

1088 konjskih moči v odlično izdelanem serijskem električnem avtomobilu je poskrbelo, da je Hrvaška blagovna znamka Rimac dosegla dovolj veliko prepoznavnost, da se lahko postavi ob bok najboljšim proizvajalcem na svetu. 

Začeli so z osmimi zaposlenimi sedaj jih imajo že 150. Precej dober prispevek o ekipi Rimac so pred časom objavili na portalu Jalopnik.

Pravijo, da imajo tri skrivna orožja, ki jim pomagajo pri preboju med najboljše super avtomobile:

  1. Ogromno moči in navora. S štirimi motorji, ki imajo 1600 Nm navora in dobrimi 1000 konji dosegajo odlične rezultate na testiranjih.
  2. Hlajenje. Imajo sedem individualnih sistemov hlajenja, saj kot pravijo, želijo spraviti delovanje vozila na maksimalno možno obremenitev in ne samo za en do dva hitra pospeška.
  3. Menjalnik. Vsak od štirih motorjev  je povezan v en menjalnik, posebnost pa je tudi v tem, da imajo sprednji motorji drugačno razmerje prenosa kot zadnji, kar jim omogoča hiter pospešek pri višji hitrosti.