Hidrii nov, 24 milijonov evrov vreden posel za PSA Peugeot Citroen

Poslovno

Korporacija Hidria je bila nominirana za razvoj in dobavo ključnih delov volanskih sistemov, ki jih bosta PSA Peugeot Citroen in skozi sodelovanje z njim tudi nemški Opel od leta 2017 dalje vgrajevala v nova  vozila Citroën C3 in DS3 ter v Opel Merivo. Gre za nov dogovor v vrednosti 24 milijonov evrov, ki potrjuje Hidriine […]

Korporacija Hidria je bila nominirana za razvoj in dobavo ključnih delov volanskih sistemov, ki jih bosta PSA Peugeot Citroen in skozi sodelovanje z njim tudi nemški Opel od leta 2017 dalje vgrajevala v nova  vozila Citroën C3 in DS3 ter v Opel Merivo.

Gre za nov dogovor v vrednosti 24 milijonov evrov, ki potrjuje Hidriine kompetence na segmentu volanskih sistemov in jo utrjuje na mestu enega najpomembnejših in največjih proizvajalcev ključnih delov za volanske sisteme v Evropi.

Hidria se že skoraj desetletje na evropskem in globalnem tržišču postopoma prebija med svetovno vodilne družbe za rešitve na segmentu volanskih sistemov. Med drugim je ekskluzivni in obenem tudi največji evropski dobavitelj ključnih delov volanskih sistemov v premijskih blagovnih znamkah (Audi A6, Audi Q5, BMW serije 5 in 6, Porsche 911 in Macan, od leta 2015 naprej tudi Mercedes serije E in Jaguar XF).
Poleg naštetih premijskih blagovnih znamk je Hidria tesno vpeta tudi v razvoj in dobavo ključnih delov za volanske sisteme vozil srednjega cenovnega razreda. Med pomembnejšimi partnerji je tako tudi francoski PSA Peugeot Citroen, saj je Hidria že doslej so-upravljala kar nekaj vozil omenjenega koncerna. Med njimi se s Hidriinim ohišjem volanskega sistema že doslej ponašata Citroenova obstoječa modela C3 in DS3 ter Peugeotova 208 in 508. PSA medtem veliko investira v razvoj premijske blagovne znamke DS, ki predstavlja že petino celotne prodaje.

hidria-in-john-deere

Skozi to sodelovanje je bila Hidriia prepoznana kot zanesljiv partner PSA Peugeot Citroena in bo ključne dele volanskih sistemov izdelovala tudi za omenjene prihajajoče nove modele vozil. Rešitev bo obenem vgrajena tudi v drobovje nove Opel Merive. Gre za  projekt v skupni vrednosti 24 milijonov evrov, ki ima življenjsko dobo sedmih let – od leta 2017 do leta 2023.

PSA-citroen

Hidria bo tehnološko visoko zahtevno aluminijasto ohišje volanskega sistema proizvajala z najnovejšimi tehnologijami za visokotlačno litje in za visoko precizne mehanske obdelave, kjer je s svojimi razvojnimi strokovnjaki že doslej razvila zahtevne tehnološke procese.