Hidria soustvarja nov Mercedes razreda E

Aktualno

Korporacija Hidria v skladu s strateško opredelitvijo postati ena od vodilnih nosilk inovativnih rešitev za volanske sisteme v avtomobilski industriji nadaljuje svoj pohod v premijski avtomobilski razred. Hidrio tako kot inovativnega, kompetentnega, zanesljivega in zaupanja vrednega partnerja prepoznavajo najelitnejši proizvajalci avtomobilov. Tako Hidria že danes soupravlja Audi A6 in Q5, BMW serije 5 in 6, […]

Korporacija Hidria v skladu s strateško opredelitvijo postati ena od vodilnih nosilk inovativnih rešitev za volanske sisteme v avtomobilski industriji nadaljuje svoj pohod v premijski avtomobilski razred. Hidrio tako kot inovativnega, kompetentnega, zanesljivega in zaupanja vrednega partnerja prepoznavajo najelitnejši proizvajalci avtomobilov.

Tako Hidria že danes soupravlja Audi A6 in Q5, BMW serije 5 in 6, Porsche 911… Zadnji sveži dokaz inovativnih razvojnih sposobnosti Hidrie je nova razvojna nominacija za ključne dele novih volanskih sistemov za novo limuzino Mercedesovega razredov E ter kombi vozila tipa Vito in Viano.

Hidria Slovenija 2012Na to, da gre za veliko zaupanje v Hidrio s strani Mercedesa, kaže tudi dejstvo, de ja za sam razvoj omenjene rešitve in nato za dobave prvih prototipnih vzorcev razpoložljivega malo časa. Rešitev je Hidria sicer pred sedanjim uradnim naročilom intenzivno razvijala skupaj z Daimlerjem. Prvi izdelki bodo Mercedesu dobavljeni ob koncu prihodnjega leta oz. v začetku leta 2015, pričakovati pa je, da bodo dobave tega projekta segale krepko preko leta 2020. Gre za projekt v vrednosti 11 milijonov evrov.

Novi razred E bo na ceste zapeljal v letu 2015, že pred tem pa pri nemškem proizvajalcu razkrivajo nekaj novitet, s katerimi se bodo nova vozila razreda E lahko pohvalila. Osnovna oblika kljub modernemu dizajnu ostaja prepoznavna, pri Mercedesu pa se s tem želijo tudi v prihodnje zadržati v vrhu, ko gre za najbolj prodajane poslovne limuzine.

Novi rod Mercedesa E bo varčnejši in ekološko ustreznejši. K temu pripomorejo številni sistemi in rešitve, med katerimi so tudi Hidriine rešitve volanskega sistema. Te namreč bistveno prispevajo k izjemnim voznim lastnostim vozila, obenem pa bistveno zmanjšujejo tudi porabo goriva.

Hidria z omenjenim projektom še povečuje svojo prisotnost in razpoznavnost, ko gre za rešitve na volanskih sistemih. Pomembno je dejstvo, da Hidrio kot kompetentnega razvojnega partnerja po Audiju in BMW-ju sedaj prepoznava tudi Mercedes oz. Daimler. To potrjuje, da smo pri uresničevanju naših strateških opredelitev na pravi poti.