Clio najbolj varen v svojem razredu

Aktualno

Renault je bil tudi ob snovanju novega Clia zavezan doseganju visoke ravni aktivne in pasivne varnosti. Lani je bilo za neodvisno ustanovo Euro NCAP prelomno, saj so uvedli strožje postopke za ocenjevanje varnosti, saj skupne ocene zdaj določajo na osnovi ovrednotenja štirih glavnih področij varnosti. Novi Renault Clio je dosegel vzorne rezultate; 88 odstotkov za […]

Renault je bil tudi ob snovanju novega Clia zavezan doseganju visoke ravni aktivne in pasivne varnosti. Lani je bilo za neodvisno ustanovo Euro NCAP prelomno, saj so uvedli strožje postopke za ocenjevanje varnosti, saj skupne ocene zdaj določajo na osnovi ovrednotenja štirih glavnih področij varnosti. Novi Renault Clio je dosegel vzorne rezultate; 88 odstotkov za zaščito odraslih, 89 odstotkov za zaščito otrok, 66 odstotkov za zaščito pešcev in 99 odstotkov za pripomočke za vožnjo.

Novinec je poleg napredka v primerjavi s predhodnikom dobil skupno oceno 85 odstotkov. To je najvišja skupna ocena v tem segmentu, poleg tega pa je najvišje ocene dobil tudi za zaščito otrok in pešcev ter za varnostno opremo. Zaradi tega si je Novi Renault Clio pri Euro NCAP zaslužil naziv “najboljši mali avtomobil leta 2012”.

Največje število zvezdic na preskusnih trčenjih Euro NCAP so zadosten dokaz za varnost Clia.

Največje število zvezdic na preskusnih trčenjih Euro NCAP so zadosten dokaz za varnost Clia.

Vse različice so opremljene s sistemi za elektronski nadzor stabilnosti ESC, nadzor zdrsavanja pogonskih koles ASR, protiblokirni zavornim sistemom ABS s pomočjo pri zaviranju v sili, električnim variabilnim servo volanom ter regulatorjem in omejevalnikom hitrosti. V prid pasivni varnosti je za okrepljeno zgornjo zgradbo uporabljeno jeklo zelo visoke natezne trdnosti (VHEL – Very High Elastic Limit). Seznam varnostne opreme je prav tako impresiven: učinkoviti čelni varnostni blazini, stranski varnostni blazini za zaščito glave in prsnega koša s podvojenima tipaloma za stranski trk za naglejšo zaznavo trka, zategovalniki varnostnih pasov, omejevalniki zatezne sile, vzglavniki, ki omejujejo tveganje poškodb vratu, zaščita pred vdorom prtljage, zgradba sedežev za preprečevanje zdrsa telesa pod varnostnim pasom (Fix4sure), tri tritočkovna sidrišča Isofix za namestitev otroških varnostnih sedežev v štirih homologiranjih položajih (na sovoznikovem sedežu in stranskih sedežih zadaj). Opozorilna lučka in zvočni signal opozarjata na uporabo varnostnih pasov za vse potnike (SBR).