Gerčar z novo ekipo nabira nove izkušnje

Motociklizem, Šport

Na enajsti dirki letošnje sezone v motokrosu v razredu MXGP je dirkač ekipe 24MX Klemen Gerčar odnesel eno točko. Sicer je na v drugi vožnji zaradi smole padel in odstopil, a občutki v novi ekipi in z novim motociklom so bili zelo dobri. Po prestopu v novo ekipo je Klemen dobil tudi motocikel, na katerem […]

Na enajsti dirki letošnje sezone v motokrosu v razredu MXGP je dirkač ekipe 24MX Klemen Gerčar odnesel eno točko. Sicer je na v drugi vožnji zaradi smole padel in odstopil, a občutki v novi ekipi in z novim motociklom so bili zelo dobri.

Po prestopu v novo ekipo je Klemen dobil tudi motocikel, na katerem se dobro počuti. Predvsem zato, ker je še veliko potenciala, tako v tehniki kot pri njegovi vožnji. Res pa je tudi, da je na dirki nastopil tako rekoč brez testiranj novega motocikla. Kljub privajanju je na prvi dirki osvojil 20. mesto in eno točko, v drugi vožnji pa je imel smolo in je odstopil.

Štart dirke za VN Nemčije

Štart nemške dirke sezone 2014 v MXGP

»Prvi vtisi so zelo pozitivni, imam na voljo motocikle in ekipo, ki deluje odlično. Veliko sem se ubadal z iskanjem nastavitev, odzivnosti pogonskega agregata, trdote vzmetenja in še bi lahko našteval. Zato smo proste treninge izrabil tudi za neke vrste testiranja. V prvi vožnji sem precej napredoval, start ni bil optimalen ampak sem potem uspel med dirko prehiteti kar šest tekmecev, glede na čase na krog pa sem bil primerljivo hiter kot recimo dirkači okoli dvanajstega do petnajstega mesta. Že ta podatek mi vliva veliko optimizma. Ena točka je zato kar dober rezultat. V drugi vožnji sem bolje startal, potem pa se mi je kamen zagozdil v sprednjo zavoro in sem moral v bokse, da so mi ga odstranili, nato sem skušal ujeti zamujeno in napravil napako ter sem padel. Sicer je bil to trd pristanek, ampak sem dobro, kar je najbolj pomembno. A najbolj pomemben je dober občutek na motociklu in zelo pozitiven in profesionalen odnos celotne ekipe 24MX. Rad zahvalili tudi dosedanji ekipi JTech, ki mi je omogočila, da sem sploh lahko začel dirkati v MXGP, zdaj se moram osredotočiti na spoznavanje novega motocikla, s katerim bom, v to sem prepričan, v prihodnje dosega še boljše rezultate,« je povedal Klemen Gerčar.

Naslednja dirka MXGP je na sporedu 6. Julija v Udevalli na Švedskem.

MXGP, Nemčija (Teutschenthal)
Prva vožnja:
1. Nagl (Nem, Honda) 35:05,736
2. Desalle (Bel, Suzuki) +1,314
3. Frossard (Fra, Kawasaki) +9,685

20. Gerčar (Slo, Honda) +1:38,109

Druga vožnja:
1. Desalle (Bel, Suzuki) 35:11,077
2. Strijbos (Bel, Suzuki) +6,867
3. Van Horebeek (Bel, Yamaha) +18,229

– Gerčar (Slo, Honda) odstop

Skupno točkovanje:
1. Cairoli 477
2. Desalle 452
3. Van Horebeek 440

27. Gerčar 27