Gerčar: Točke že na prvi dirki MX GP

Motociklizem, Slovenija, Šport

Klemen Gerčar se je že na svoji premierni dirki v razredu MXGP takoj vpisal med dobitnike točk. Na obeh preizkušnjah je v cilj pripel kot devetnajsti in tako zbral štiri točke.

Klemen Gerčar se je že na svoji premierni dirki v razredu MXGP takoj vpisal med dobitnike točk. Na obeh preizkušnjah je v cilj pripel kot devetnajsti in tako zbral štiri točke. In to kljub temu, da sta ga pestila poškodba zapestja ter prehlad.

Na prvi dirki v Katarju se je pomerilo 25 dirkačev, Klemen pa je obe vožnji končal na devetnajstem mestu. Celoten konec tedna je bil pravi motokros spektakel, saj so obe vožnji kot nočni dirki odpeljali pod žarometi, organizator je posebej za to dirko pripravil motokros stezo, za Klemna je bil to ognjeni krst v družbi najboljših.

klemen gercar v katarju 2014

»Zadovoljen sem z izkupičkom, saj sem takoj prišel do prvih točk, kar mi veliko pomeni, saj sem sezono začel tako, kot sem si zastavil, z osvajanjem točk. Na treningu sem si sicer poškodoval levo zapestje, ko sem pri trojnem skoku poletel predaleč in sem nerodno pristal. Poleg tega ni je precej moči vzel prehlad, ki se mi vleče še od priprav v Italiji, in se nikakor ne morem pozdraviti. A prve štiri točke so odtehtale marsikaj, čeprav vem, da sem sposoben doseči še več, da nisem še pokazal vsega, kar zmorem in znam. Tako bom lahko iz dirke v dirko napredoval in si privozil veliko novih izkušenj, kar je eden glavnih letošnjih ciljev,« je po uspešnem koncu tedna povedal Klemen Gerčar.

Klemen in njegova ekipa JTech pa so se takoj po dirki v Katarju že odpravili na Tajsko, kjer jih prihodnjo nedeljo, 9. marca, čaka druga letošnja preizkušnja v Chonburiju.

MXGP, Losail (Katar)

Prva vožnja: 1. Nagl (Nem, Honda) 34:57,925 min, 2. Cairoli (Ita, KTM) + 1,942 sek, 3. Paulin (Fra, kawasaki) + 7,827 sek, …, 19. Gerčar (Slo, Honda) – 1 krog,…

Druga vožnja: 1. Paulin (Fra, Kawasaki) 35:04,471 min, 2. Frossard (Fra, Kawasaki) + 2,773 sek, 3. Cairoli (Ita, KTM) + 9,941 sek, …, 19. Gerčar (Slo, Honda) – 1 krog, …

Skupno točkovanje:

1. Paulin 45, 2. Nagl 43, 3. Cairoli 42, …, 21. Gerčar 4, …