Garmin in Volvo Penta prejela nagrado

Aktualno, Zanimivosti

Garmin najavlja prestižno DAME Design Award na svetovnem sejmu navtične opreme v kategoriji navtične elektronike, in sicer v povezavi z Volvo Penta na Volvo Penta Glass Cockpit-u.

Garmin najavlja prestižno DAME Design Award na svetovnem sejmu navtične opreme v kategoriji navtične elektronike, in sicer v povezavi z Volvo Penta na Volvo Penta Glass Cockpit-u.  DAME Design Award podeljujejo na sejmu METS za najboljšo in najbolj trendovsko novo navtično ter dodatno opremo v industriji. 

“V čast nam je deliti DAME Design Award z Volvo Penta za Volvo Penta Glass Cockpit,” je dejal Dan Bartel, podpredsednik svetovne prodaje. “Garmin je poznan po izdelavi uporabniku prijaznih naprav in Volvo Penta ima bogato zgodovino inovativne tehnologije v navtični industriji. Kot rezultat našega sodelovanja, Glass Cockpit narekuje kako je vožnja s plovilom in navigiranje enostavnejše kot kadarkoli prej.”  

garmin in volvo 2013

Za letošnje nominacije je bilo prijavljenih več kot 100 izdelkov v sedmih različnih kategorijah in ocenjevano na podlagi celotnega dizajna, kakovosti izdelave,  oblikovne kvalitete, izvirnosti, ergonomije in razmerja med ceno ter kakovostjo. Volvo Penta Glass Cockpit je zmagal v kategoriji navtične elektronike in pripadajoče navtične programske opreme.

Prav tako je častno nagrado DAME Design Award prejel Garmin quatix™, prva GPS-ura oblikovana za navdušene mornarje, s plovili na jadro ali motorni pogon. Quatix zagotavlja najbolj ključne navtične funkcije ter celovito navigiranje in jadralne sposobnosti, vse na udobju zapestja.

Na podlagi sodelovanja z Volvo Penta, popolnoma integriran Glass Cockpit prikazuje kontrolo in spremlja zmogljivosti skupaj z navigacijo, podatki motorja, opozorili, alarmi in drugimi informacijami.  S popolno EVC funkcionalnostjo lahko navtik nadzoruje “Dynamic Positioning”, sistem Interceptor ter avtopilot, neposredno z zaslona.