Novi GLA najprej v Sloveniji

Aktualno, Novosti

Slovenija je očitno pustila velik pečat v Mercedes-Benzu. Lansko letna svetovna predstavitev novega razreda A je bila opisana z veliko presežki, novi razred S je oblikoval Robert Lešnik in njegov zadnji izdelek – razred GLA je po frankfurtskem salonu najprej zapeljal v Slovenijo.

Slovenija je očitno pustila velik pečat v Mercedes-Benzu. Lansko letna svetovna predstavitev novega razreda A je bila opisana z veliko presežki, novi razred S je oblikoval Robert Lešnik in njegov zadnji izdelek – razred GLA, je po frankfurtskem salonu najprej zapeljal v Slovenijo. 

gla (2 of 5)

Družina razreda A je tako dobila še enega predstavnika. Novi GLA je najmanjši mercedesov SUV in si platformo deli z razredom A in B. Prav z njima si deli tudi oblikovalske poteze, ki so plod dela Roberta Lešnika in ekipe. Na trgu bo na voljo kot dvo ali kot štirikolesno gnani model, veliko zanimanje bo zagotovo za menjalnik 7G-DCT, ki ga že poznamo iz A in B razreda.

gla (4 of 5)

Slovenski kupci so prvi, ki so imeli možnost v živo si ogledati GLA. Da gre za vroč izdelek pričajo tudi že prve prodajne številke. Samo na četrtkovi predstavitvi so prodali 5 vozil. Osnovni GLA, opremljenega z bencinskim, 115-kilovatnim motorjem bo na voljo od 29.380 evrov naprej, osnovni dizel bo  stal31.200 evrov. Vrh ponudbe bo najprej predstavljal bencinski GLA 250 s štirikolesnim pogonom in 155 kilovati največje moči. Za adrenalina željne bo na voljo tudi AMG različica.

Avtomobil je po velikosti tipični predstavnik B segmenta. Dolg je 4,42 metra, v prtljažniku bo prostora za 421 litrov. GLA ima najboljšo aerodinamiko v tem razredu in količnik samo 0,29, kar je kar 10% manj od najresnejših tekmecev, BMW X1 in audija Q3. Najvarčnejši motor GLA 200 CDI s sto kilovati in bo imel povprečno porabo 4,3 litre.

gla (3 of 5)