Gabriele Tarquini v STCC

Avtomobilizem, Šport

WTCC voznik ter svetovni prvak in Tommy Rustad, sedaj skupaj v mestu Karlskoga, 13. avgusta. Po odhodu Jamesa Thompsona iz ekipe v začetku prejšnjega tedna, je z Volvom in Polestarjem podpisal svetovni prvak v Touring Car, Gabriele Tarquini, ki bo vozil za…

WTCC voznik ter svetovni prvak in Tommy Rustad, sedaj skupaj v mestu Karlskoga, 13. avgusta.

 
1FE4F988-C892-11E0-8D90-B53D66B94067Po odhodu Jamesa Thompsona iz ekipe v začetku prejšnjega tedna, je z Volvom in Polestarjem podpisal svetovni prvak v Touring Car, Gabriele Tarquini, ki bo vozil za ekipo Volvo Polestar Green Racing, v skandinavskem Touring Car prvenstvu, v naslednjih dveh dirkah.
 
“Zelo smo veseli, da je z nami Tarquini. Ima reference v Formuli 1, naslove v BTCC, ETCC in WTCC. Veselimo se, da bo sedaj uporabil svoj talent tudi v STCC, in upamo, da nam bo pomagal pridobiti pomembne točke v STCC ekipnem prvenstvu,” je dejal Christian Dahl, Team Manager za Volvo Polestar Racing.
 
Gabriele Tarquini bo vozil dirkalnik Volvo C30 DRIVe, enak avtomobil kot ga ima Robert Dahlgren za Volvo Polestar v WTCC, vendar z “naturally aspirated” motorjemin in pogonom na bio etanol E85. Volvo Polestar so trenutni STCC ekipni prvaki, osvojili pa so tako ekipno in posamično STCC prvenstvo predlani s tem avtomobilom, ki ga je vozil Tommy Rustad. Vendar ima Volvo Polestar vseeno pričakovanja na realni ravni.
 
“Tarquini bo vozil dve dirki v mestih Karlskoga in Jyllandsringen, na dveh najhujših progah za vozila na prednji pogon, in kjer je dosežek priti med najboljših pet. Po drugi strani pa so te skrajne razmere idealne za test, kako hitro in dobro se lahko Tarquini in Volvo Polestar uskladita kot ekipa,” pravi Derek Crabb, izvršni direktor za Motorsport pri podjetju Volvo.
 
Medtem, ko ura odbija čas do Karlskoga, se Gabriele Tarquini pripravlja na delo z nekaj dni počitnic.
 
“Res se veselim tega. Tekmoval sem proti Volvo Polestar in vozilu C30 v WTCC v letošnjem letu, tako vem, da sem se pridružil zelo strokovni ekipi, z zelo dobrim avtomobilom in resnimi ambicijami. Prav tako sem dirkal v veliko avtomobilih različnih proizvajalcev, v raznih mednarodnih in državnih prvenstvih, vendar bosta Volvo in STCC dve novosti zame. Zelo sem navdušen,” pravi Gabriele Tarquini.

Kako napadalno vozi Tarquini pa preverite na spodnjem posnetku.