Frankfurt '13: Chevrolet z novimi funkcijami

Aktualno, Novosti, Saloni

Chevrolet bo na letošnjem avtomobilskem sejmu v Frankfurtu predstavil vrsto novih izboljšav na področjih priročnosti in varnosti svoje ponudbe vozil.

Chevrolet bo na letošnjem avtomobilskem sejmu v Frankfurtu predstavil vrsto novih izboljšav na področjih priročnosti in varnosti svoje ponudbe vozil.

Med predstavitvami nove oblike modelov je tudi nova različica Spark Bubble, ki bo še več strank prepričala, da postanejo privrženci najbolj priljubljenega Chevroletovega modela v Evropi.

»Nenehno stremimo k temu, da svojim strankam ponudimo izjemno vrednost za denar,« je povedal dr. Thomas Sedran, predsednik in direktor družbe Chevrolet Europe. »Letos uvajamo nove radie, povezane s sistemom Chevrolet MyLink, več funkcij za varnost in udobje ter nove motorje z nižjo stopnjo izpustov, na primer 1,7-litrski dizelski motor modela Chevrolet Cruze, ki na km ustvari 99 g izpusta CO2,« je dodal Sedran.

chevrolet spark 2013

Različica Spark Bubble nudi več priročnosti in privlačen videz

Na izbranih evropskih trgih lahko stranke naročijo novi Spark Bubble, posebno različico priljubljenega mestnega avtomobila. Bubble se ponaša s športnim odbijačem, bočnimi pragovi, 15-palčnimi belimi platišči iz lahke zlitine ter živahnimi belimi ali rožnatimi nalepkami na sprednjih blatnikih. Sredinska konzola in vložki so bili oblikovani tako, da se ujemajo z zabavnim barvnim vzorcem zunanjosti. Sedeži so iz umetnega usnja.

Poleg tega bo najuspešnejši Chevroletov model v Evropi nudil izboljšano varnost, zahvaljujoč standardno vgrajenemu elektronskemu nadzoru stabilnosti (ESC), izpolnjeval pa bo emisijske kriterije Euro5+. 

V notranjosti imajo novo podobo sklop merilnikov in okrasni elementi. Pri večini razredov opreme je standardno nameščen nov radio s povezavo Bluetooth. Radijski aparat ima tudi CD-predvajalnik, priključek USB in priključek za zunanje naprave. Za zvočno pretakanje in prostoročno klicanje je mogoče uporabljati stikala na volanu.

Chevrolet Aveo je pridobil vzvratno kamero

Kupce, ki nameravajo kupiti Aveo z radiem, ki omogoča povezavo Chevrolet MyLink, bo razveselila tudi standardno vgrajena vzvratna kamera. Naprava je povezana s 7-palčnim zaslonom na dotik visoke ločljivosti radia, omogoča pa varnejše in udobnejše upravljanje vozila na ozkih parkirnih mestih.

Višji razredi opreme modela Chevrolet Aveo bodo imeli na zunanjih ogledalih nameščene elegantne LED-smernike. 

Cruze je dobil že drugi radio MyLink, večjo izbiro pogonskih sklopov in novo varnostno funkcijo

Z novim modelskim letom bo Cruze na voljo z dvema različnima radiema MyLink, oba pa omogočata brezhibno uporabo vsebin pametnih telefonov. Poleg obstoječega radia s sistemom Chevrolet MyLink, bo v višjih razredih opreme na voljo nov radio s sistemom MyLink, ki uporablja zaslonske menije z ikonami.

Radio je opremljen z vgrajenim navigacijskim sistemom, CD-predvajalnikom, glasovnim prepoznavanjem in tehnologijo za tvorjenje govora iz besedila. Oba radia bo mogoče posodobiti, ko bodo na voljo nova sistemska programska oprema in aplikacije.

mylink 2013Od te jeseni dalje bodo lahko kupci izbirali med tremi bencinskimi motorji, ki bodo na voljo na vseh različicah modela Cruze – 1,4-litrskim motorjem s turbopolnilnikom (140 KM/103 kW), 1,6-litrskim motorjem (124 KM/91 kW) in 1,8-litrskim motorjem (141 KM/104 kW). Ponudbo dizelskih motorjev, ki jo trenutno sestavljata 1,7-litrski motor (130 KM/ 96 kW) in 2,0-litrski motor (163 KM/120 kW), bo dopolnila različica 1,7-litrskega dizelskega motorja z močjo 110 KM (81 kW). Slednji ustvarja najmanjšo stopnjo ogljičnega odtisa – le 99 g CO2 na km – od vseh motorjev, ki so na voljo za Cruza.

Pri višjih razredih opreme družine Cruze Chevrolet uvaja opozorilo za bočni slepi kot, varnostno funkcijo, ki s pomočjo radarja zazna približujoča se vozila v bočnem slepem kotu. V potencialno nevarnih situacijah voznika opozori lučka jantarjeve barve, ki zasveti na levem oziroma desnem ogledalu.  Lučka bo začela utripati, če bo voznik skušal vklopiti smerokaz, medtem ko je v bočnem slepem kotu prisoten objekt. Zunanji vzvratni ogledali bosta opremljeni z vgrajenimi LED-smerniki.

Chevrolet Orlando se ponaša z naprednim sistemom za pomoč pri parkiranju

Z novim modelskim letom bo Orlando na voljo z opozorilom za bočni slepi kot. Sistem je opremljen z ultrazvočnimi tipali, ki v slepem kotu zaznajo približujoča se vozila in voznika opozorijo z osvetljeno ikono na zunanjih vzvratnih ogledalih.

Poleg tega bo z Orlandom lažje tudi parkirati v mestih, saj je pri višjih razredih opreme na voljo napredni sistem za pomoč pri parkiranju. Sistem pri nizki hitrosti prepozna ustrezna vzporedna parkirna mesta in da voznika usmerja pri krmiljenju vozila.

Novi radio s sistemom Chevrolet MyLink bo omogočal brezhibno združljivost s pametnim telefonom, opremljen pa bo s 7-palčnim barvnim zaslonom na dotik z visoko ločljivostjo, na katerem bodo meniji v obliki ikon. Novi radio bo standardno nameščen, glede na razred opreme pa lahko paket vključuje vzvratno kamero in vgrajen navigacijski sistem.

Potniki na zadnjih sedežih pa bodo navdušeni nad gretjem sedežev v drugi vrsti, ki bo na voljo v nekaterih razredih opreme.

Spremembe zunanjosti vključujejo LED-smernike na zunanjih vzvratnih ogledalih ter nove 16-palčne pokrove koles in 17- ter 18-palčna platišča iz lahke zlitine. Pod pokrovom je Orlandov preizkušeni 1,4-litrski bencinski motor s turbopolnilnikom, ki je odslej na voljo tudi s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom.

Malibu na dizelski pogon je učinkovitejši

Chevroletovi prodajni saloni po Evropi so začeli prodajati nadgrajeno različico Malibuja z 2,0-litrskim dizelskim motorjem.  Različica z ročnim menjalnikom je opremljena s standardno nameščenim sistemom Start/Stop ter pri vožnji v kombiniranem ciklu porabi manj goriva, in sicer 4,7 litra na 100 km. Izpust CO2 znaša 125 g na km. Dodatne izboljšave vključujejo vzvratno kamero pri višjih razredih opreme ter utripanje smernikov pri zaustavljanju v sili, ki se pri vseh različicah med zaviranjem v sili vklopi.

Trax je sedaj na voljo s pogonom na sprednjih kolesih in 1,4-litrskim motorjem s turbopolnilnikom

Malo Chevroletovo športno-terensko vozilo Trax z 1,4-litrskim bencinskim motorjem s turbopolnilnikom bo od te jeseni na voljo s pogonom na sprednjih kolesih. Skupaj s šeststopenjskim ročnim menjalnikom ta različica Traxa za pospeševanje od 0 do 100 km/h potrebuje 9,5 sekunde. Poraba goriva pri vožnji v kombiniranem ciklu je 6,0 litrov na 100 km s sistemom Start/Stop, kar pomeni 139 g emisij CO2 na km. Za to različico pogonskega sklopa je na voljo tudi samodejni menjalnik.