Focus najbolje prodajani model na svetu

Aktualno

Kot kažejo podatki vodilne agencije za spremljanje avtomobilske panoge in trendov, podjetja Polk, je Ford Focus uradno najbolje prodajani avtomobilski model na svetu, Ford Fiesta pa je na prvem mestu med manjšimi kompaktnimi avtomobili. Podatki agencije Polk o registracijah so razkrili, da je bilo po vsem svetu v letu 2012 registriranih skupno 1.020.410 kompaktnih Focusov, […]

Kot kažejo podatki vodilne agencije za spremljanje avtomobilske panoge in trendov, podjetja Polk, je Ford Focus uradno najbolje prodajani avtomobilski model na svetu, Ford Fiesta pa je na prvem mestu med manjšimi kompaktnimi avtomobili.

Podatki agencije Polk o registracijah so razkrili, da je bilo po vsem svetu v letu 2012 registriranih skupno 1.020.410 kompaktnih Focusov, kar mu je zagotovilo naslov najbolje prodajanega vozila v skupnem merilu. Ford Fiesta se je s 723.130 registracijami v lanskem letu uvrstila na prvo mesto med manjšimi kompaktnimi vozili.

ford focus 1.0 ecoboost zadek 2012“Focus in Fiesta predstavljata vrhunec naše strategije globalnih izdelkov One Ford,” je povedal Jim Farley, Fordov izvršni podpredsednik za globalno trženje, prodajo in storitve, zadolžen tudi za znamko Lincoln. “Naši globalni izdelki so z edinstveno kombinacijo varčne porabe goriva, izjemne kakovosti, bogate vsebine in za vožnjo zabavnega značaja v sozvočju z uporabniki – še posebej v najbolje prodajanih segmentih z najmočnejšo konkurenco. S strategijo One Ford lahko kupcem po vsem svetu zagotovimo prilagodljivost in fantastično vrednost.”

V Evropi je bil Focus kot prvi Ford na voljo z inovativnim 1,0-litrskim bencinskim motorjem EcoBoost, ki je osvojil naziv “Mednarodni motor leta 2012”. Poleg tega so začeli v Evropi in na drugih svetovnih trgih prodajati tudi različico Focus ST z 250 KM. Leta 2012 je Ford predstavil elegantno novo Fiesto, ki ji je letos sledila še Fiesta ST s 182 KM.

Fiestin najnovejši uspeh potrjuje tudi podatek podjetja za analize avtomobilskih podatkov JATO Dynamics, da je bil ta Fordov globalni model v segmentu B najbolje prodajani majhen avto v Evropi, saj so evropski kupci novo Ford Fiesto kupili v povprečju vsaki dve minuti.

Za Focusovo zmago ima zasluge tudi povpraševanje kupcev na Kitajskem in v ZDA. Število registracij na Kitajskem se je lani povečalo za 51 odstotkov, po Polkovih podatkih pa ob upoštevanju svetovnih razsežnosti na tem trgu prodajo vsakega četrtega Focusa. Prodaja v ZDA se je v letu 2012 povečala za 40 odstotkov, kar je prispevalo k globalni rasti prodaje avtomobilov.

“Od začetka prodaje na Kitajskem v drugi polovici marca lani se Focusova prodaja stalno povečuje, Focus pa je že leta 2012 prvič postal najbolje prodajani osebni avto na Kitajskem,” je dodal Farley. “Z lani uvedenimi dodatnimi proizvodnimi zmogljivostmi imamo izjemno priložnost za učvrstitev prodaje naših manjših modelov v letu 2013, ki se je začelo nadvse uspešno.”

Število novih registracij Fordovih modelov serije F – najbolje prodajanega pickupa v Ameriki v zadnjih 36 letih zapored – je lani doseglo 785.630, kar ta model uvršča na tretje mesto med vsemi modeli vozil, ki so bili prodani na vseh svetovnih trgih.