Fantastična zmaga Roka Turka za konec sezone FIA evropskega rally pokala

Avtomobilizem, Reli, Šport

Na 155 kilometrih hitrostnih preizkušenj, speljanih po hitrih in širokih cestah v okolici mesta Panagyurishte v Bolgariji, sta se najbolje znašla Rok Turk in Martina Lazar, ki sta si z vodstvom od štarta do cilja privozila pomembno zmago v skupni razvrstitvi na zadnjem letošnjem rallyju za FIA evropski rally pokal. V lepem in toplem pozno […]

Na 155 kilometrih hitrostnih preizkušenj, speljanih po hitrih in širokih cestah v okolici mesta Panagyurishte v Bolgariji, sta se najbolje znašla Rok Turk in Martina Lazar, ki sta si z vodstvom od štarta do cilja privozila pomembno zmago v skupni razvrstitvi na zadnjem letošnjem rallyju za FIA evropski rally pokal. V lepem in toplem pozno jesenskem vremenu sta bila najhitrejša na vseh enajstih hitrostnih preizkušnjah rallyja Sredna gora in tekmecem niti za trenutek nista pustila, da bi ogrozili njuno vodstvo.

Turk-Lazar, Rally Sredna Gora 2015

Turk-Lazar, Rally Sredna Gora 2015

Rok se je skozi celoten vikend v dirkalniku počutil odlično: “Z Martino sva napadla že takoj na začetku in videla, da se lahko na izredno hitrih cestah enakovredno boriva s konkurenti z dirkalniki višjih razredov. Z ekipo OPV smo naš dirkalnik odlično nastavili in tudi hitrostne preizkušnje so mi bile resnično všeč, tako da je bilo res pravi užitek dirkati na vso moč od štarta do cilja. Tudi navdušenje gledalcev, ko sva z Martino s Peugeotom 208 R2 pridrvela mimo, te navda z dodatno močjo, da resnično iz sebe in dirkalnika iztisneš maksimum. In to nam je z ekipo ta konec tedna uspelo! Res super zmaga za konec evropske sezone!”

Turk-Lazar, Rally Sredna Gora 2015

Turk-Lazar, Rally Sredna Gora 2015

Z drugo letošnjo zmago v evropskem pokalu si je Rok privozil tudi odlično 3. mesto v skupni razvrstitvi končnega seštevka FIA evropskega rally pokala za sezono 2015.