Klemen Gerčar strnil misli ob koncu sezone

Motociklizem, Šport

Slovenski motokrosist in član ekipe 62 Motosport je ob sklenitvi sezone 2015 predstavil svojo letošnjo ekipo in orisal načrte za prihodnjo. Letos je Klemen prvo leto nastopal v dvojni vlogi, kot dirkač in tudi kot vodja ekipe, kar ga je postavilo pred nove izzive. In tem bo sledil tudi v prihodnji sezoni, ko bo ponovno dirkal […]

Slovenski motokrosist in član ekipe 62 Motosport je ob sklenitvi sezone 2015 predstavil svojo letošnjo ekipo in orisal načrte za prihodnjo. Letos je Klemen prvo leto nastopal v dvojni vlogi, kot dirkač in tudi kot vodja ekipe, kar ga je postavilo pred nove izzive. In tem bo sledil tudi v prihodnji sezoni, ko bo ponovno dirkal v najmočnejšem motokros razredu MXGP, ekipi 62 Motosport pa se obeta še nekaj sprememb.

V minuli sezoni je Klemen nastopal na evropskih dirkah prvenstva MXGP, na katerih je zbral 23 točk in na koncu osvojil skupno 33. mesto med 75 uvrščenimi motociklisti. »Letos sem v karieri naredil nov korak naprej, poleg dirkanja sem na noge, skupaj s sodelavci, postavil tudi lastno ekipo, presedlal na Husqvarnin motocikel in se naučil precej stvari. Ni bilo lahko, a nisem obupal, saj vem, da nam vsaka taka sezona lahko prinese veliko dobrega v prihodnje. Z veseljem sodelujem z mojimi pokrovitelji, ki verjamemo vame, ekipa pa bo tudi v prihodnje naredila vse, da bomo upravičili njihovo zaupanje,« je ob koncu sezone povedal Klemen Gerčar.

KG_snemanje_02

Poleg dirk v MXGP je letos Klemen z ekipo nastopal tudi v nemškem pokalu ADAC, kjer je na osmih dirkah osvojil 30 točk in sezono končal kot 26.. V slovenskem državnem prvenstvu, zaradi natrpanega urnika, ni nastopil na vseh dirkah, a je vseeno uspel tudi zmagati, na koncu pa sezono sklenil kot peti s 129 točkami. »Vedno rad dirkam doma, a letos se je veliko terminov žal pokrivalo z drugimi dirkami, tako da nisem uspel priti na vse dirke. A vseeno ostajam zvest dirkam pred domačimi navijači tudi prihodnje leto in upam, da se jih bom lahko udeležil še več,« je še dodal Klemen.

Kot član slovenske motokros reprezentance se je Klemen tudi letos udeležil dirke za pokal narodov, ki je bila v Franciji. Skupaj s Timom Gajserjem in Petrom Irtom so dirko končali na 21. mestu.

Za prihajajočo sezono 2016 ima ekipa 62 Motosport kar nekaj smelih načrtov, Klemen seveda ostaja zvest prvenstvu MXGP, o ostalih novostih pa boste seveda obveščeni.