Evropsko srečanje BMW v Sloveniji

Aktualno, Zanimivosti

Med 29. avgustom in 1. septembrom 2013 se bodo na Bledu zbrali člani BMW klubov Evrope, ki združujejo lastnike avtomobilov, motornih koles in starodobnikov znamke BMW. Začetek BMW klubov sega v sedemdeseta leta, ko so bili ustanovljeni prvi klubi v Nemčiji. Danes je v več kot tridesetih evropskih državah v številnih klubih že preko 50.000 […]

Med 29. avgustom in 1. septembrom 2013 se bodo na Bledu zbrali člani BMW klubov Evrope, ki združujejo lastnike avtomobilov, motornih koles in starodobnikov znamke BMW. Začetek BMW klubov sega v sedemdeseta leta, ko so bili ustanovljeni prvi klubi v Nemčiji. Danes je v več kot tridesetih evropskih državah v številnih klubih že preko 50.000 ljubiteljev vozil BMW.

bmw
Vsako leto krovna evropska organizacija BMW Clubs Europa v sodelovanju z eno izmed nacionalnih krovnih organizacij organizira srečanje članov vseevropskih BMW klubov. V letošnjem letu bo med 29. avgustom in 1. septembrom BCE Meeting potekal na Bledu.

Na štiridnevnem dogodku se pričakuje 500 ljubiteljev vozil in motorjev BMW iz 19 držav, prevladovali pa naj bi udeleženci iz Avstrije, Nemčije, Italije, Madžarske, Slovenije in Hrvaške. BCE Meeting 2013 poteka v partnerstvu z BMW Moto Klubom Slovenija. BMW Moto Klub Slovenija je bil ustanovljen leta 1997. Ustanovili so ga ljubitelji in lastniki motornih koles BMW. Trenutno ima klub 154 aktivnih članov. Glavni namen kluba je skrb za tehnično pomoč članom, organiziranje BMW treningov varne vožnje ter skupinske vožnje po Sloveniji in tujini.

Uradni začetek dogodka bo v četrtek, 29. avgusta, ko bodo udeleženci lahko pobliže spoznali lepote Slovenije na panoramski vožnji, pozno popoldne pa se bodo družili na sproščenem pikniku. V petek in soboto bodo sledile nove panoramske vožnje ter tekmovanje za najbolj urejeno vozilo, srečanje pa se bo zaključilo z druženjem in gala večerjo. Že pred uradnim začetkom bodo od ponedeljka, 26. avgusta, do srede, 28. avgusta, lahko udeleženci spoznavali Slovenijo na izletih v Ljubljano, Postojnsko jamo in na Bled.