Dvomiljonti Nissan Qashqai je zapustil proizvodno linijo

Zanimivosti

Nissan Qashqai je v britanski tovarni v Sunderlandu dosegla dvomilijonti primerek v najkrajšem času doslej. V manj kot osmih letih po Nissanovem začetku z razredom mestnih terencev je Qashqai dosegel svoj novi proizvodni mejnik, hitreje kot kateri koli drug model v zgodovini avtomobilske industrije v Veliki Britaniji. Novi Qashqai je bil oblikovan in zasnovan v Evropi […]

Nissan Qashqai je v britanski tovarni v Sunderlandu dosegla dvomilijonti primerek v najkrajšem času doslej.

V manj kot osmih letih po Nissanovem začetku z razredom mestnih terencev je Qashqai dosegel svoj novi proizvodni mejnik, hitreje kot kateri koli drug model v zgodovini avtomobilske industrije v Veliki Britaniji.

nissan-qasqai-proizvodnja

Novi Qashqai je bil oblikovan in zasnovan v Evropi za evropske kupce. Ustvarili so ga Nissanovi strokovnjaki iz Nissanovega evropskega oblikovalskega centra v Londonu in Nissanovih evropskih tehničnih centrov v Cranfieldu v Veliki Britaniji ter Barceloni v Španiji. Veliko znanja so vložili tudi Nissanovi oblikovalci in inženirji iz japonskega mesta Atsugi.

Qashqai ni več neznanec na podelitvah nagrad. Prva različica modela je v zadnjih sedmih letih prejela številna industrijska priznanja. Z zadnjim doseženim mejnikom novi Qashqai zaključuje izjemno leto s prihodom modela nove generacije.

Dvomilijonti Qashqai, ki je zapustil proizvodno linijo, je model nove različice N-TEC v rdeči barvi Magnetic, namenjen kupcem v Veliki Britaniji. Proizvodnja modela Qashqai poteka skupaj z modelom LEAF na povsem električni pogon na 1. proizvodni liniji v Nissanovi tovarni v Sunderlandu, kjer že od leta 2010 proizvodnja teče 24 ur na dan v treh izmenah, da bi bile izpolnjene vse zahteve kupcev, pri čemer trenutno en avtomobil zapusti proizvodno linijo vsako minuto.

Qashqai se je zdaj približal modelu Micra, ki slovi po največjem proizvodnem obsegu v zgodovini Nissanove tovarne v Sunderlandu, kjer je bilo izdelanih 2.368.704 vozil Micra v 18-letnem obdobju od leta 1992 do 2010.