Novo dvojno priznanje za Fordova vozila

Aktualno

Ford je na podelitvi priznanj revije Vehicle Dynamics International (VDI) 2013 osvojil dva naziva: za Dinamično ekipo leta in Največjega strokovnjaka za dinamiko leta.  Fordov oddelek za dinamiko vozil je zmagal z razvojem Fordovih vozil, med katerimi so novi B-MAX, nova Kuga, Focus ST in nova Fiesta ST. Specialist za dinamiko vozil v oddelku Ford Team […]

Ford je na podelitvi priznanj revije Vehicle Dynamics International (VDI) 2013 osvojil dva naziva: za Dinamično ekipo leta in Največjega strokovnjaka za dinamiko leta. 

Cena je zmerna, če želite imeti uporaben športnik za družinsko uporabo.

Cena je zmerna, če želite imeti uporaben športnik za družinsko uporabo.

Fordov oddelek za dinamiko vozil je zmagal z razvojem Fordovih vozil, med katerimi so novi B-MAX, nova Kuga, Focus ST in nova Fiesta ST. Specialist za dinamiko vozil v oddelku Ford Team RS David Put – zvezda videoposnetka The Ford Fiesta ST Versus Legendary Lommel Track 7 Video –  je zmagal s svojim ustvarjalnim prispevkom pri Focusu ST in novi Fiesti ST. Priznanja potrjujejo najboljše ideje, inovativne tehnologije in dosežke pri razvoju dinamike vozil. Pred končno presojo so nominirance izbrali bralci revije Vehicle Dynamic International skupaj z uredniško ekipo.

“Pri Fordu predstavljata vožnja in vodenje srce razvoja vozila in to velja že zelo dolgo, ne glede na to, ali je pred nami praktičen enoprostorec ali vroča športna kombilimuzina,” je povedal Graham Heeps, urednik revije Vehicle Dynamics International. “V naši žiriji so zdaj novinarji iz 19 držav; njihovi glasovi dokazujejo, da Ford žanje prednosti svojega pristopa na trgih vseh koncev sveta.”

Žiranti so Putu namenili naslednje besede: 

  • “Team RS je vedno uspel poskrbeti za izjemno dinamično odzivnost in užitek v vožnji modelov iz masovne proizvodnje. Z najnovejšimi avtomobili so le še enkrat potrdili svojo odličnost,” Lorenzo Facchinetti, Auto, Italija. 
  • “Vse kaže, da je Davidu Putu s Focusom ST resnično uspelo. Vzmetenje je dovolj mehko za vsakdanje vožnje, obenem pa se brez težav spoprime s hitrim premagovanjem še tako luknjastih cest. Uravnoteženost avta ves čas navdušuje,” Yves Maroselli, Le Figaro, Francija.

Žirija o ekipi: 

  • “Ford je s prizadevanjem za dinamično zmogljivost svojih modelov očitno prehitel druge proizvajalce, saj izstopa v vseh segmentih,” John Heider, vodja pri Cayman Dynamics in kolumnist pri VDI, ZDA. 
  • “Če v zadnjem letu še niste vozili novega Forda, si to nemudoma privoščite. Strokovnjaki za dinamiko vozil so si očitno dali duška in se niso menili za omejitve, saj so ustvarili izjemno prefinjene in odzivne avtomobile, ki jih je užitek voziti,” Phil Morse, strokovnjak za dinamiko in pisec, ZDA.

ford fiesta 2013 v slovenijiFord je predan izdelovanju vozil, ki z izjemno kakovostno vožnjo poskrbijo tako za zabavo kot za varnost in varčnost – to je del Fordovega globalnega genskega zapisa. Obenem je kot prvi proizvajalec dvakrat osvojil obe priznanji, ki ju podeljujejo od leta 2008.

Nova Ford Fiesta ST je pred kratkim zapeljala v prodajne salone po Evropi. Opremljena je s posebno nastavitvijo vzmetenja, krmiljenja in zavor za optimalno vozno dinamiko ter izboljšanim nadzorom vektorjev navora, ki v ovinkih z zaviranjem notranjega sprednjega kolesa brez vpliva na hitrost izboljša lego na cestišču in zmanjša podkrmiljenje.