Dunlop oznanja svoje partnerstvo z GreenGT

Avtomobilizem, Šport

Proizvajalec Dunlop Motorsport, večkratni zmagovalec na prvenstvih, je v Silverstoneu (Velika Britanija) prejšni petek slavil novo moč v motošportu prihodnosti, pri čemer je izpostavil, da se nove tehnologije goriva lahko izboljšajo le z novimi koncepti dezena pnevmatik.

Proizvajalec pnevmatik Dunlop Motorsport, večkratni zmagovalec na prvenstvih, je v Silverstoneu (Velika Britanija) prejšni petek slavil novo moč v motošportu prihodnosti, pri čemer je izpostavil, da se nove tehnologije goriva lahko izboljšajo le z novimi koncepti dezena pnevmatik.

 
Proizvajalec pnevmatik s sedežem v Birminghamu je oznanil, da se je lotil razvoja specifičnega programa, s katerim bo oskrboval prihodnje generacije dirkalnikov na električni in vodikov pogon.
 
B2748026-F103-11E1-8983-0E0966B94067
 
Dunlop Motorsport bo razvil pnevmatike za novo, revolucionarno vozilo GreenGT H2, ki za pogonsko moč v motošportu obljublja popolnoma preoblikovano prihodnost. Proizvajalec visokozmogljivih pnevmatik bo tesno sodeloval s skupino, ki bo delala na razvoju tehnologije pnevmatik za boljši oprijem in kar najboljši izkoristek ‘pogonske moči prihodnosti’ v motošportu. 
 
GreenGT H2, ki bo leta 2013 tekmoval na dirki 24 ur Le Mansa, je prvi dirkalnik na svetu z vodikovimi gorivnimi celicami in tehnologijo električnega prenosa moči. 
 
Dunlopova udeleženost pri GreenGT H2 je znak za začetek programa, namenjenega razvoju specifičnih pnevmatik za večjo zmogljivost in boljšo vodljivost električnih avtomobilov, ki bodo navedenim avtomobilom omogočile, da bodo za vožnjo porabili manj energije, pri tem pa v največji meri povečale njihov oprijem in zmogljivost.
 
Kot pojasnjuje Sebastien Montet, direktor konstrukcije in razvoja dirkalnih pnevmatik v Dunlop Motorsport, se morajo razvojni inženirji uspešno spopasti s tremi glavnimi izzivi, ki bodo vodilo razvoja pnevmatik za novo pogonsko moč v motošportu. “Pri avtomobilih, kakršen je GreenGT H2, moramo imeti pred očmi težo vozila, značilnosti motorja in izboljšave na področju izkoristka goriva. Sprememba teže vozila pomeni, da bo morala pnevmatika prenašati večje sile, drugačen navor motorja pomeni, da bo pnevmatika zahtevala večjo vzdolžno togost, večji izkoristek goriva pa bo treba doseči z manjšim kotalnim uporom pnevmatik, ki jih razvijamo.”
 
Z DIRKALIŠČA NA CESTO
 
Dunlop Motorsport bo tekom sezone iz svojega centra v Birminghamu več kot 500 dirkalnim moštvom dobavil 250.000 pnevmatik za 30 različnih prvenstev širom po svetu, pri čemer bo podjetje pokazalo tudi, kakšno vlogo igrajo pri zagotavljanju, da bodo dirkalniki prihodnosti utrli pot tudi v smeri manjše porabe energije in večje zmogljivosti na cesti.