Deset Oplovih tovarniških dirkalnikov na 24 ur Nürburgringa

Avtomobilizem, Šport

V vsakem športu so dogodki, ki predstavljajo presežke, oziroma izstopajo po izjemnosti. Eden izmed njih je vsekakor povezan z znanim dirkališčem Nürburgringom in njegovo progo Nordschleife. Tam bo namreč 21. in 22. junija potekala že 42. legendarna 24-urna dirka ADAC Zürich. Opel, kot ena izmed najbolj uspešnih avtomobilskih znamk na dirkaškem »zelenem peklu«, bo na […]

V vsakem športu so dogodki, ki predstavljajo presežke, oziroma izstopajo po izjemnosti. Eden izmed njih je vsekakor povezan z znanim dirkališčem Nürburgringom in njegovo progo Nordschleife. Tam bo namreč 21. in 22. junija potekala že 42. legendarna 24-urna dirka ADAC Zürich. Opel, kot ena izmed najbolj uspešnih avtomobilskih znamk na dirkaškem »zelenem peklu«, bo na njej nastopila z desetimi tovarniškimi Astrami OPC Cup, ob boku katerih bo vozila še vrsta dirkalnikov v privatni lasti.

Kar devet voznikov se je že okronalo z naslovom prvaka prav za volanom Opla

Kar devet voznikov se je že okronalo z naslovom prvaka prav za volanom Opla

V 36-letni zgodovini vztrajnostnega prvenstva VLN imajo zmagoviti dirkaški avtomobili iz Rüsselsheima dolgo in bogato tradicijo. Kar devet voznikov se je namreč okronalo z naslovom prvaka prav za volanom Opla. Izdelovalec s sedežem v Rüsselsheimu pa je ob tem vknjižil še 17 zmag v skupni razvrstitvi. S kar 594 zmagami v posameznih tekmovalnih razredih je Opel tretja najbolj uspešna znamka tekmovanja. V zgodovino avtomobilskega športa je na legendarni 24-urni dirki z zlatimi črkami, posebej odmevno zapisala tudi nepozabna zmaga moštva voznikov Manuel Reuter, Timo Scheider, Marcel Tiemann in Volker Strycek, z Opel Astro V8 Coupé.

Dirkaška različica Astre OPC, osnova modelov CUP, je bila za tekmovalno sezono 2014 posodobljena

Dirkaška različica Astre OPC, osnova modelov CUP, je bila za tekmovalno sezono 2014 posodobljena

Lani je Opel oživel svojo bogato tradicijo izjemne uspešnosti na Nordschleife z Opel Astro OPC Cup. Dirkaška različica Astre OPC, osnova modelov CUP, je bila za tekmovalno sezono 2014 posodobljena. Združuje velike zmogljivosti in profesionalno dirkaško tehnologijo s cenovno dostopnostjo.

24-urna dirka na Nordschleife je vsekakor več, kot le ekstremno zahteven športni dogodek ...

24-urna dirka na Nordschleife je vsekakor več, kot le ekstremno zahteven športni dogodek …

Legendarna 24-urna dirka na Nordschleife je vsekakor več, kot le ekstremno zahteven športni dogodek. Je eden najbolj množično obiskanih športnih dogodkov, saj jo vsako leto obišče približno 200.000 zanesenjakov in dirko spremeni v gigantski žur, s pestrim dogajanjem ob progi.

Start letošnje 24-urne 42. ADAC Zurich dirke bo v soboto 21. junija 2014 ob štirih popoldan.

Kako izgleda dogajanje na in ob legendarnem dirkališču, si lahko ogledate v spodnjem videu: