Dare: Vsakdo z licenco je profesionalec!

Aktualno, Avtomobilizem, Blog, Slovenija, Šport

Deležni smo bili precejšnjega odziva na minuli blog zapis z naslovom: Iztok: Saga relija Santa Domenica. Dare Dubarič, AK Lamko, pa nam je poslal svoj komentar o nastali situaciji.

Deležni smo bili precejšnjega odziva na minuli blog zapis z naslovom: Iztok: Saga relija Santa Domenica. Naj spomnimo, da se gre glede nastopa licenciranih voznikov na dogodku, ki sprva ni bil priznan s strani hrvaške panožne zveze za avto šport HAKS. To se je nato uredilo in razpletlo lahko rečemo v dobro vseh.

dare dubaric SPTA

Dare Dubarič, AK Lamko

Dare Dubarič, predsednik AK Lamko, nam je posredoval svoj osebni komentar o nastali situaciji glede nastopa licenciranih voznikov na takšnem in podobnih dogodkih. Dubarič je sicer tudi predsednik nadzornega odbora AŠ 2005 in dolgoletni organizator krožno-hitrostnih dirk ter relijev na slovenskem prostoru. Pred leti je v celoti organiziral tudi Slovensko prvenstvo turnih avtomobilov (SPTA med leti 2006 – 2009) skupaj z Dragom Božičem. Trenutno pa je zelo aktiven kot direktor karting dirk.

Dare dubarič:

“Sem prebral zapis na spletni strani Avto.Over.Net in menim, da je v redu in ni vredu napisano! Da ne parlamentiramo preveč, dam samo en primer:

V Kungoti je recimo “nogometni turnir” kjer je žurka, vmes pa še malo “fuzbal” igrajo. Ker so pa Kungočani
prijatelji z vsemi nogometaši, bo prišel na turnir in zabavo Ronaldo, Ibrahimović in ostali kaj ti jaz vem kdo še… Malo morgen!? Marsikomu ni jasno, da je vozniška licenca v lasti KLUBA in ne voznika, izdana preko panožne zveze, pa kera koli že je.

Tako, da ko in če imaš licenco si “profesionalec” ali ti to odgovarja ali ne. Temu primerno se je treba tudi vesti, prebrati športni pravilnik – kaj nudi, dovoljuje in zahteva nacionalna zveza, katera pa je vedno kompatibilna s svetovnim združenjem klubov (beri zvez) in to ne glede na zvrst športa. Recimo pa, da je avto šport malo bolj specifičen.

V tem dotičnem primeru Santa Domenica zavarovanje voznika nima nobene veze…!? Organizator brca v temo, če pravi, da ima nastopajoče (voznike) zavarovane… Halo, koliko pa to stane!? Verjetno sem kakšno prireditev že organiziral in izpeljal, vendar nikoli nisem kot organizator zavaroval voznike, funkcionarje ali ostale osebe, ki so karkoli delali na dogodku!?

Hudo je samo to, da se pride tako enostavno do licence, nato pa tisti kateri jo ne bi smeli imeti pluvajo po vseh in vsakomur. Štala in to je razvidno tudi v kvaliteti voznikov. Ja res najboljši na vasi… Živela SVETA NEDELJA… Žur!

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.