Iztok: Saga relija Santa Domenica

Aktualno, Avtomobilizem, Blog, Slovenija, Šport

Te dni, če ne že kar tedne, odmeva zgodba o dogodku Rally Santa Domenica, ki bo na sporedu prihajajoči konec tedna na Hrvaškem.

Te dni, če ne že kar tedne, odmeva zgodba o dogodku Rally Santa Domenica (23. – 24. november 2013), ki bo na sporedu prihajajoči konec tedna na Hrvaškem.

Avtor zapisa.

Avtor zapisa.

Naj na kratko povzamem to sago. Ker ta dogodek oziroma “show” ni bil vpisan v koledar HAKS-a (nacionalna zveza za avto šport Hrvaške) ali mednarodne zveze FIA, je slovenska panožna zveza AŠ 2005, z gospodom Dagmarjem Šusterjem na čelu, prepovedala nastop vsem svojim voznikom z veljavno dirkaško licenco. Nerazumljivo? Niti ne. To je namreč zveza že naredila v podobnih primerih in pač po črki zakona tudi sedaj odločila tako.

Zaradi številnih pritožb licenciranih voznikov okoli tega pripetljaja, ki bi z nastopom na prireditvi, ki je namenjena izključno zabavi ob zaključku sezone, tvegali odvzem licence oziroma denarno kazen, so organizatorji dodatno dogodek vpisali v koledar HAKS-a in s tem zadostili slovenski papirologiji oziroma birokraciji. 15. novembra 2013 je namreč AŠ 2005 javno objavil dopis, da lahko zaradi zgornje navedbe, glede vpisa v koledar, na prireditvi nastopijo vsi tekmovalci s slovensko licenco ali pa z dnevno licenco, ki jo je seveda potrebno plačati.

Pospravljanje denarja na lahek način v žep?

Odvisno s katerega zornega kota pogledamo. Denimo na letošnjem MotorSport Salonu v Stožicah so tudi morali imeti vsi tekmovalci veljavno dirkaško licenco oziroma si urediti dnevno. Dogodek, ki je imel enak predznačaj kot hrvaški dogodek – show – je bil vpisan tudi v koledar AŠ-a. S tem se je zagotovila predpisana kvaliteta dogodka, ki jo zahteva FIA. V mislih imam seveda predvsem varnostne zahteve. Organizator omenjenega relija Santa Domenica lahko teoretično navaja, da je za varnost poskrbel celo bolje, kot to zahteva HAKS oziroma FIA. Popolnoma jim verjamem, vendar preden se je dogodek vpisal v koledar HAKS-a, ni bilo nobenega nadzora s strani pristojne strokovne inštitucije, kar zveza nedvomno je. V primeru nesreče ter poškodb bi zato v takšnem primeru pričakoval, da odgovornost prevzame tudi zveza, ki bi morala bdeti nad varnostjo na dogodku.

Tudi sam si zadnja leta, ko z ekipo LEMA nastopim kot predvoznik na GHD Lučine, uredim dnevno licenco. Cena je takšna kakršna pač je. Kot voznik bi si seveda želel plačati čim manj. Kot je razvidno iz računa, ki ga prejmem, gre večji del za zavarovanje voznika. Tu pa ponovno nekaj ne razumem. Hrvaški organizator navaja, da bo vsakdo zavarovan že z njegove strani. Zakaj bi potem morali biti slovenski tekmovalci še dodatno zavarovani? Žal nisem pravnik, da bi to ugotavljal. A po drugi strani se mi zdi to minimalen strošek, če v primeru nesreče pride do poškodb, česar si seveda nihče ne želi.

V primeru poškodb pa itak sodišča udirajo svojo pot, včasih popolnoma nerazumljivo. Spomnimo se nesreče Vladimirja Stankoviča izpred let, ko so ga obtožili, da je imel na dirki neprilagojeno hitrost!? Ne trdim, da bo licenca v takšnem primeru karkoli pomagala. V bistvu nima nobene veze, a kruto dejstvo je, da je v primeru neželjenih nesreč vedno dobro biti zavarovan – birokratsko.

Ne razumem pa, čemu bi bili bolj papežki od papeža, medtem ko ostali nastopajoči iz Avstrije, Hrvaške, Italije in Madžarske od svojih zvez za ta nastop ne potrebujejo dovoljenja svojih zvez. Če bi se torej naši na zvezi zgledovali po sosednjih državah, bi naša zveza lahko zgolj “materinsko” odsvetovala nastop svojim voznikom na prireditvi, ki ni vpisana v koledarje zvez?! To bi bila logična poteza.

Kakorkoli že. Kdor se s temi dnevnimi licencami in pravili ne strinja ima kot kot licencirani voznik, član kluba, ki je del zveze AŠ 2005, možnost, da to spremeni. Volitve za v upravni ter nadzorni svet zveze AŠ 2005 so na vsakih nekaj let. A kolikor vem, so vedno izvoljene enake osebe. Hmmm, povsem enako kot v naši politiki. Nič sprememb, a pritožujemo se vedno.

P.S.: Glede pogojev nastopa je sedaj vse jasno. Vesel sem, da se je to uredilo. Tisti, ki boste nastopili ali si show ogledali – uživajte! Verjamem, da bo adrenalinsko.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.