Citroen Tubik v Frankfurtu

Aktualno, Novosti

Citroën, ki se je s portalom Multicity uveljavil tudi kot pomočnik za potovanja, še naprej razmišlja o mobilnosti in odpira novo raziskovalno pot. S črpanjem najboljšega od svojega strokovnega znanja in izkušenj s področja "kreativne tehnologije"…

Citroën, ki se je s portalom Multicity uveljavil tudi kot pomočnik za potovanja, še naprej razmišlja o mobilnosti in odpira novo raziskovalno pot. S črpanjem najboljšega od svojega strokovnega znanja in izkušenj s področja “kreativne tehnologije” je znamka ustvarila Tubika, tehnološko napredno vozilo visokega razreda, čigar glavni namen je: povrniti užitek v potovanje. Potovanje v gostoljubnem ozračju z naprednimi rešitvami ob povezanosti in varovanju okolja.

 
065C8D20-D79A-11E0-8394-035665B94067Z razvojem sodobnih družb se spreminja tudi identiteta družine: da bi opisali to spremembo in vključili zlasti znova sestavljene družine ali skupine prijateljev, sociologi zdaj govorijo o “čustvenih družbenih skupinah”. Te “čustvene družbene skupine” niso več omejene na samo 4 ali 5 oseb in izražajo dejansko potrebo po skupnem potovanju, ne da bi jim bilo treba doma puščati svoje prtljage zaradi pomanjkanja prostora. 
 
Tubik je sprejel izziv in ponudil vozilo z 9 sedeži s slogom in ravnijo storitev, ki ohranja statusne normative sodobne limuzine. Citroënove oblikovalske ekipe, ki so jih navdihnile linije znamenitega Citroëna Tip H, bolj znanega pod imenom “TUB” (ime njegovega predhodnika), so hkrati združile poseben in nenavaden slog z obdelavo barve in materialov, ki ustreza visoki stopnji prefinjenosti in udobja.
 
Tubik gre še dlje in ponuja svojim potnikom pravi zapredek dobrega počutja “v salonskem stilu”, posvečen udobju in sprostitvi za povrnitev veselja do potovanja. S številnimi možnostmi prilagajanja sedežev (delno iztegnjen sedež, en sedež nasproti drugega …) in z vgrajeno tehnologijo (ogromen zaslon s polkrožnim prikazovalnikom, visokokakovostno prostorsko ozvočenje …) predstavlja za potnike pravi življenjski prostor in prostor za druženje.
 
Ponudba takšne prostornosti, ne da bi izgubili nadzor nad porabo, zahteva inovativen pogonski sklop. To so uspešno rešili s tehnologijo Hybrid4. Tehnologija popolnega hibrida ‘Full hybrid’ in delo na področju aerodinamike, omogočata, da vozilo Tubik ohrani stopnjo emisije CO2, ki je primerljiva s klasičnimi limuzinami.