BTC City odpira novi postajališči za souporabo električnih vozil

Aktualno, Zanimivosti

V BTC City Ljubljana se odpirajo štiri nova postajališča za souporabo električnih vozil, vključenih v »car sharing« sistem Avant2Go, s katerimi družba BTC sledi trendom trajnostne mobilnosti. Prav tako uvaja nov prometni režim, po katerem ulice skladno s konceptom skupnega prometnega prostora prehajajo v širšo uporabo za vse udeležence v prometu, tudi za pešce in kolesarje. […]

V BTC City Ljubljana se odpirajo štiri nova postajališča za souporabo električnih vozil, vključenih v »car sharing« sistem Avant2Go, s katerimi družba BTC sledi trendom trajnostne mobilnosti.

Prav tako uvaja nov prometni režim, po katerem ulice skladno s konceptom skupnega prometnega prostora prehajajo v širšo uporabo za vse udeležence v prometu, tudi za pešce in kolesarje. V BTC Cityju se dvem že obstoječim enosmernim ulicam zdaj pridružujeta še dve novi, ob njih pa so urejene tudi nove kolesarske in pešpoti.

kolesarska-steza

Družba BTC skupaj s partnerjem Avant car podpira sistem souporabe vozil Avant2Go, ki je nov trend trajnostne mobilnosti. Avant2Go uvaja souporabo 100 odstotno električnih vozil, v okviru katere bo v Ljubljani v prvem letu uporabnikom na različnih lokacijah na voljo 50 brezemisijskih vozil BMW i3, Smart ED in Renault ZOE. S tem bo prestolnica postopoma razbremenjena za 500 do 1000 vozil dnevno. Od konca septembra 2016 dalje bodo v BTC Cityju Ljubljana na voljo kar štiri nova postajališča, vključena v sistem souporabe električnih vozil. Za uporabo sistema, ki zaradi večje izkoriščenosti vozila zmanjšuje prometne zastoje in okoljsko onesnaženost, uporabniki potrebujejo zgolj veljavno vozniško dovoljenje in aplikacijo na pametnem telefonu. BTC City Ljubljana tako uporabnikom ponuja 15 polnilnih postaj za električna vozila. Od tega jih je 11 namenjenih souporabi, štiri pa so na voljo ostalim obiskovalcem.

avant-go-elektricna-vozila

 Nov prometni režim

Obiskovalci BTC Cityja Ljubljana se lahko od avgusta zapeljejo po štirih novih enosmernih ulicah. Uvedba enosmernih ulic je namenjena umirjanju in večji pretočnosti prometa, hkrati pa s tem zagotavljajo tudi večjo varnost obiskovalcev.

»Gre za nadaljevanje infrastrukturnih del, ki potekajo že od maja letos, s čimer ceste na območju BTC Cityja Ljubljana skladno s konceptom skupnega prometnega prostora prehajajo v širšo uporabo za vse udeležence v prometu, tudi za pešce in kolesarje«, je pojasnil Miha Mermal, direktor poslovne enote Misija: Zeleno v družbi BTC.

kolo-urbana

Poleg nove ureditve prometa pa BTC City s tremi postajališči za samopostrežno izposojo koles spodbuja tudi uporabo okolju prijaznega javnega prevoza, s čimer prispeva k zmanjševanju zastojev in čistejšemu zraku v mestu.

Projekti trajnostne mobilnosti kažejo na skladnost delovanja družbe BTC z globalnimi smernicami trajnostnega razvoja, hkrati pa podpirajo prizadevanja Mestne občine Ljubljana za trajnostni razvoj v okviru projekta Zelene prestolnice Evrope 2016. V družbi BTC vse okoljske in družbeno odgovorne projekte združujejo v poslovnem stebru Misija: Zeleno, jeseni 2016 pa so takšne projekte znotraj BTC Cityja povezali tudi s kampanjo Misija: Zeleno mesto. V zadnjih 15 letih so za projekte v sklopu Misija: Zeleno namenili kar 48,9 milijona EUR, investicije v okoljske in družbeno odgovorne projekte pa prinašajo pozitivne učinke in se kažejo v inovativnih pristopih ter uspešni in dinamični rasti družbe.