BMW X5 M in X6 M sta velika brata v surovi moči

Aktualno, Novosti

Dvojna bavarska M novost, ki je neverjetni pospešek iz sfere športnikov preselila med terence. BMW je pokazal fotografije najbolj športnih različic X5 in kupejevskega X6. Oba ima pod pokrovom 4,4-litrski V8 motor, ki zmore moč 441 kW (600 KM) in 750 Nm navora. Motor je povezan z osemstopenjskim steptronic menjalnikom, ki moč prenaša naprej na […]

Dvojna bavarska M novost, ki je neverjetni pospešek iz sfere športnikov preselila med terence.

BMW je pokazal fotografije najbolj športnih različic X5 in kupejevskega X6. Oba ima pod pokrovom 4,4-litrski V8 motor, ki zmore moč 441 kW (600 KM) in 750 Nm navora. Motor je povezan z osemstopenjskim steptronic menjalnikom, ki moč prenaša naprej na posebej prilagojen štirikolesni motor z aktivnim diferencialom. 

Oba silaka lahko po zaslugi tehnike do prvih 100 km/h pospešita v 3,9 sekunde! Hitrost je sicer omejena na 250 km/h, z doplačljivim paketom M Driver’s Package pa se poviša na 290 km/h. Takrat je moč motorja tudi povišana na 460 kW (625 KM), pospešek do stotice pa je še desetinko krajši. Različice Driver’s Package boste najlažje prepoznali po črnih ogledalih, motorni maski in oznakah.

Pri BMW pravijo, da sta suva namenjena tudi vožnji po dirkališčih. V ta namen imata posebno prilagodljivo podvozje z aktivnimi stabilizatorji, njima lastno je tudi krmiljenje in nadgrajeno podvozje, ki se je sposobno srdito spopadati z asfaltom in njegovimi krivinami.

Prednje zavore merijo v premeru kar 15,5 palca (395 mm), grabi pa jih kar šest valjev. Standardna platišča so 21-palčna, pri že omenjenem dodatnem paketu pa zadaj namestijo 22-palčna. Posebno pozornost so namenili zvoku iz štirih velikih cevi, da kljub zakonskim omejitvam še vedno jasno poudarja M modela.

Notranjost je prav tako nadgrajena v primerjavi z običajnimi izvedenkami. V oči padejo rdeči gumbi na volanu za hitro prilagajanje M nastavitev, veliko je aluminija, svojstvena je tudi ročica menjalnika, ob kateri je rdeč gumb za zagon huronske moči. Športni sedeži skrbijo za oprijem in zračenje celotnega telesa. Seznam vseh mogočih dodatkov je zelo dolg.