Blatni praznik motokrosa v Beli krajini

Aktualno, Motociklizem, Šport

Na praznični dan boja proti okupatorju so se pri Semiču za točke državnega prvenstva pomerili naši najboljši motokrosisti. April je dokazal zakaj velja za najbolj muhast mesec in je postregel tako s soncem kot dežjem. Blato je zato močno krojilo potek dirke, na kateri so bili najbolj uspešni taktično najbolje podkovani tekmovalci. V najhitrejši kategoriji […]

Na praznični dan boja proti okupatorju so se pri Semiču za točke državnega prvenstva pomerili naši najboljši motokrosisti. April je dokazal zakaj velja za najbolj muhast mesec in je postregel tako s soncem kot dežjem. Blato je zato močno krojilo potek dirke, na kateri so bili najbolj uspešni taktično najbolje podkovani tekmovalci. V najhitrejši kategoriji MX OPEN je slavil Luka Kutnar v MX2 pa Jan Pancar.

Luka Kutnar

Luka Kutnar

Z blatno progo se je spopadlo kar 76 motokrosistov, med katerimi pa žal nismo videli neverjetnega Tima Gajserja, ki je moral na izredna testiranja za tovarniško ekipo Honde in je bil primoran dirko izpustiti. Kljub manj zvezdniški zasedbi, saj so manjkali tudi Klemen Gerčar (poškodba rame), Jernej Irt (poškodba ključnice in lopatice) in Toni Mulec (bolezen) dobrega dirkanja ni manjkalo. Taktično dobro premišljeno dirko je odpeljal Luka Kutnar, ki je ob prihodi v cilj dejal: Povsem nova steza mi je zelo všeč, Stane Pečjak je ponovno dokazal, da zna pripraviti teren tako, da je zanimiv in ritmičen. Pogoji žal niso dopuščali eksperimentiranj z linijami in je bilo treba dobro štartati in nato držati visok tempo na tisti edini liniji, ki se je najhitreje sušila. Treba je bilo voziti z glavo. Z rezultatom sem več kot zadovoljen ker letos nisem veliko na motorju. Mi pa pridejo prav izkušnje iz ‘crosscountry’ dirk, saj so pogoji dostikrat podobni, torej s spolzko podlago.

Jan Pancar

Jan Pancar

Na koncu je tretje mesto zasedel Peter Irt, drugo pa Aljoša Molnar. V kategoriji MX2 je v prvi vožnji Jana Pancarja presenetil Miha Bubnič in zanesljivo prvi privozil skozi cilj, v drugo pa mu je po uvodnih krogih in med vodstvom odtrgalo zadnji verižnik in dirke je bilo za Koprčana konec. V Skupnem seštevku je ob koncu dneva slavil Jan Pancar, ki se je kljub napakam uspel najbolje spopasti z zahtevno stezo.

Peter Irt

Peter Irt

Razred MX 125 si absolutno lasti Luka Milec, ki je privozil dve izjemno prepričljivi zmagi v težkih pogojih. V kategoriji MX85 dvakrat zmagal Maks Mausser, ki mu blatne razmere niso povzročale preglavic. Dobro formo kaže tudi v nemškem prvenstvu ADAC kjer se je že vpisal med pet najboljših v omenjeni kategoriji. Z dobrim delom se lahko nadejamo še večjih uspehov komaj 13. letnega Trboveljčana. Med mlajšimi veterani je zmagal Borut Koščak, med starejšimi pa Alojzij Fortuna.

Luka Milec

Luka Milec

V pokalnem tekmovanju R3 se je zmage razveselil Denis Jakša iz Bele krajine. Med najmlajšimi je v kategoriji MX 65 slavil Bor Brejc, 10 letni Radovljičan, ki poleg plezanja trenira tudi motokros, svojo prvo zmago je okusil ravno tu v Semiču in dokazal, da se pod budnim očesom nekdanjega motokrosista, danes pa odličnega ekstremnega enduro voznika in trenerja Mihe Špindlerja lahko kosa s konkurent, ki so že dlje časa na motorjih. Dirko v razredu MX 50 so v soglasju s starši in žirijo tekmovanja odpovedali zaradi prezahtevnih razmer za naše najmlajše motokrosiste.

Naslednja dirka za AMZS državno prvenstvo v motokrosu bo 22. maja v Mačkovcih.

Rezultati 3. dirke za AMZS motokros državno prvenstvo Slovenije, Semič:
DP 50 JUN: dirka je bila odpovedana zaradi razmer na stezi
DP 65 JUN: 1. Brejc Bor, 2. Peklaj Jaka, 3. Nučič Miha,…
DP 85: 1. Maks Mausser, 2. Polajžer Gašper, 3. Hauptman Gal,…
DP 125 2T: 1. Milec Luka, 2. Hribar Jan, 3. Fakin Matej,…
DPMX2: 1. Pancar Jan, 2. Doplihar Anej, 3. Bubnič Miha,…
DP VETERANI 50: 1. Fortuna Alojzij, 2. Vidic Gorazd, 3. Križan Vojko …
ODP VETERANI 40: 1. Koščak Borut, 2. Pancar Igor,3. Ferš Leon, …
DP OPEN: 1. Kutnar Luka, 2. Molnar Aljoša, 3. Irt Peter,…
PP R3: 1. Jakša Denis, 2. Petrovčič Matevž, 3. Grosek Martin,…

Koledar preostalih dirk za AMZS državno prvenstvo Slovenije v motokrosu 2016:
22.5. – Mačkovci
21.8. – Zabok, Hrvaška (skupna dirka Slovenije in Hrvaške)
18.9. – Šentvid pri Stični (skupna dirka Slovenije in Hrvaške)
9.10. – Orehova vas