Začetek proizvodnje modela Jeep Renegade na Kitajskem

Zanimivosti

18. aprila 2016 je s proizvodnega traku nove tovarne GAC Fiat Chrysler Automobiles Co., Ltd. (GAC FCA) v mestu Guangzhou zapeljal prvi, na Kitajskem izdelani Jeep Renegade. Začetek proizvodnje modela Renegade predstavlja nov mejnik za družbo FCA in je po odprtju tovarne GAC FCA Changsha 19. oktobra lani, kjer izdelujejo Jeep Cherokee, to že druga Jeepova tovarna […]

18. aprila 2016 je s proizvodnega traku nove tovarne GAC Fiat Chrysler Automobiles Co., Ltd. (GAC FCA) v mestu Guangzhou zapeljal prvi, na Kitajskem izdelani Jeep Renegade.

Začetek proizvodnje modela Renegade predstavlja nov mejnik za družbo FCA in je po odprtju tovarne GAC FCA Changsha 19. oktobra lani, kjer izdelujejo Jeep Cherokee, to že druga Jeepova tovarna na Kitajskem. Lokalna proizvodnja modela Renegade predstavlja pospešeno rast GAC FCA ter konkurenčnost znamke Jeep na kitajskem trgu.

Slovesnosti ob otvoritvi tovarne se je udeležilo mnogo vladnih uradnikov in vodstvo družbe FCA. Otvoritve se je udeležil tudi prvi mož koncerna FCA, g. Sergio Marchionne, ki je ob tej priložnosti izjavil:

»Današnji dogodek predstavlja zelo pomemben korak pri uresničevanju strategije nadaljnje globalizacije znamke Jeep®, in, kar je prav tako pomembno, odprtje nove tovarne prinaša tudi nadaljnje utrjevanje zelo pomembnega strateškega partnerstva s spoštovanim in dragocenim partnerjem tukaj na Kitajskem, skupino GAC.«

Tovarna GAC FCA Guangzhou deluje na območju predela Panyu, kjer obratuje tudi že prej postavljen industrijski obrat osebnih vozil kitajskega partnerja, skupine GAC. V skupnem prizadevanju FCA in GAC je bil zgrajen objekt s proizvodno zmogljivostjo 160.000 vozil letno.

Proizvodnja vozil v novi tovarni Guangzhou temelji na sistemu WCM (World Class Manufacturing).Tovarna s štirimi visokotehnološkimi delavnicami, vključno z neodvisnim centrom za zagotavljanje kakovosti, ima napredno zasnovane proizvodne procese, sodobno proizvodno opremo ter model sistema ravnanja z okoljem.

Prva prednaročila lokalno proizvedenih modelov Jeep Renegade bodo sprejemali na letošnjem avtomobilskem salonu v Pekingu konec aprila 2016.