Bentleyjev SUV: investicija 930 mio. EUR

Aktualno

V prisotnosti britanskega premierja Davida Camerona in predsednika uprave delniške družbe Volkswagen prof. dr. Martina Winterkorna je bil napovedan razvoj novega luksuznega športnega terenskega vozila znamke Bentley.

V prisotnosti britanskega premierja Davida Camerona in predsednika uprave delniške družbe Volkswagen prof. dr. Martina Winterkorna je bil napovedan razvoj novega luksuznega športnega terenskega vozila znamke Bentley. Proizvodnja novega vozila bo potekala na sedežu podjetja Bentley Motors v mestu Crewe. Uvedba na trg je načrtovana za leto 2016. Proizvodnja četrte modelske serije te prestižne znamke bo skupno prinesla več kot 1.000 dodatnih delovnih mest – 400 neposredno pri Bentleyju in še 600 pri britanskih dobaviteljih. V naslednjih treh letih bo Bentley v sedež družbe in v razvoj vložil okoli 930 milijonov evrov (več kot 800 milijonov britanskih funtov). 

bentley suv 2013Premier David Cameron je ob tej priložnosti dejal: “Investicija v višini 800 milijonov britanskih funtov je odlična novica za Crewe in Veliko Britanijo. Ta odločitev je še en pomemben mejnik na poti krepitve našega gospodarstva. Zelo nas veseli, da bo Bentley svoj novi model izdeloval na matični lokaciji. To ne pomeni le 1.000 novih delovni mest, temveč tudi varnost za obstoječa delovna mesta in možnost boljše izobrazbe za visokokvalificiran podmladek.” Prof. dr. Martin Winterkorn je poudaril: “Luksuzni avtomobilski razred predstavlja koncernu Volkswagen velik potencial za širitev. Naša investicija je jasno sporočilo za avtomobilsko proizvodnjo v Evropi in prihodnjo rast Bentleyja. Ljubitelji te avtomobilske znamke po vsem svetu nestrpno čakajo na prvi SUV. Skupaj bomo poskrbeli, da bo novi model pravi Bentley – zmogljiv, ekskluziven in uspešen.” 

Dr. Wolfgang Schreiber, predsednik in izvršni direktor podjetja Bentley Motors, je dopolnil: “Bentley je vse bolj uspešen. Z novo, četrto modelsko serijo bomo dodatno izkoristili povpraševanje na mednarodnem trgu športnih terenskih vozil.”

Na kratko o podjetju Bentley Motors

306-bentley Spredaj-thumbPodjetje Bentley Motors, ki ga je leta 1919 ustanovil Walter Owen Bentley, je v svetovnem merilu vodilni proizvajalec vrhunskih, luksuznih vozil v prestižnem segmentu. Od leta 1998 je del koncerna Volkswagen, ki intenzivno vlaga v proizvodne obrate v mestu Crewe, v tehnologije in v nove modele, kot so GT, GTC in Mulsanne. Bentley Motors je leta 2012 kupcem z vsega sveta prodal okoli 8.500 vozil. V prvem polletju 2013 se je prodaja povečala za devet odstotkov (4.279 vozil). Na sedežu družbe v mestu Crewe so združeni vsi oddelki, vključno z dizajnom, raziskavami in razvojem, konstrukcijo in proizvodnjo. Bentley ima okoli 4.000 zaposlenih.